Legalizacija kuće od 200m2 - 30.000 RSD

Na teritoriji Kruševca popisano je oko 5.000 nelegalno izgrađenih objekata, a taj posao treba da bude završen do marta, rečeno je u Gradskoj upravi Kruševac.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 03.02.2017.

12:07

Legalizacija kuće od 200m2 - 30.000 RSD
Foto: Thinkstock

Procena je da u Kruševcu ima oko 20.000 nelegalnih objekata.

Načelnik Gradske uprave Kruševac Ivan Anđelić rekao je agenciji Beta da je na popisu nelegalno izgrađenih objekata od donošenja zakona o ozakonjenju krajem 2015. godine, najpre radilo pet popisnih grupa, a da ih sada ima 32.

"Uvidevši da popis ne ide zadovoljavajućom dinamikom, početkom ove godine povećali broj grupa na 32, odnosno na ukupno 100 popisivača", rekao je Anđelić.

Precizirao je da reč je o šezdesetak radnika Gradske uprave, svih odeljenja i četrdesetak zaposlenih u Službi mesnih zajednica, koji su na terenu radnim danima i vikendom.

Anđelić je rekao da je Gradska uprava Kruševac, na osnovu odobrenja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, za poslove ozakonjenja angažovala dodatnih osam radnika, a reč je o ljudima građevinske, arhitektonske i pravne struke koji rade na rešavanju predmeta koje popisivači sa terena donesu.

Popisivanje nelegalno izgrađenih objekata osnov je za njihovo ozakonjenje, takse se kreću od 15.000 dinara do 50.000 dinara, u zavisnosti od kvadrature, a treba platiti i geodetski elaborat koji košta od 10.000 do 15.000 dinara. To znači da, kako je kazao Anđelić, za objekat do 200 kvadrata treba izdvojiti oko 30.000 dinara.

Objasnio je da popisne komisije samo popisuju nelegalno izgradjene objekte te da nakon toga nadležno Odeljenje za inspekcijske poslove donosi rešenje o rušenju, što je osnov za počinjanje postupka ozakonjenja jer se ono dostavlja vlasniku nelegalno sagradjenog objekta i Odeljenju za urbanizam i građevinarstvo koje pokreće postupak ozakonjenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: