Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
TRKA U GAĆAMA I U SARAJEVU Prihvatili izazov Beograđana za humanitarno takmičenje

TRKA U GAĆAMA I U SARAJEVU Prihvatili izazov Beograđana za humanitarno takmičenje

Sarajevo bi sledećeg meseca trebalo da bude domaćin neobičnog takmičenja - trke u donjem vešu na “debelom minusu” i snegu.

trka_u_gacama_vesti_blic_safe
trka_u_gacama_vesti_blic_safe

Trku će da organizuje udruženje "Marathon", a inspiracija leži u prihvatanju izazova koji je došao iz Beograda, piše Klix.ba

- Od naših prijatelja iz Belgrade Running Cluba, odnosno poznatog portala www.trcanje.rs, dobili smo izazov koji se sastoji od toga da trčimo u donjem vešu ili u kupaćem kostimu, po minusima i po snegu. Naši drugari su isti izazov uspešno savladali iako im je trebalo malo duže da se ugreju nakon toga - potvrdio je za klix.ba Erol Mujanović iz udruženja "Marathon" Sarajevo.

Beograđani su svoju trku obavili u nedelju, održana je na a Adi Ciganliji i prisustvovalo je 50 najhrabrijih devojaka i momaka.

U "Marathonu" su odlučili prihvatiti izazov i sprovesti u delo u prvoj polovini februara, a detalji kao što su mesto i vreme održavanja trke bit će poznati sledeće sedmice

- Pošto već znate da marimo za zajednicu i da je društvena odgovornost posebno važna u svim našim aktivnostima, odlučili smo i da ovaj neobični i hrabri poduhvat bude humanitarnog karaktera. Detalje još dorađujemo, ali cela manifestacja će rezultirati ili prikupljanjem i doniranjem odeće ili prikupljanjem i doniranjem sredstava ugroženim pojedincima ili ustanovama - rekao je Mujanović.

Pre nekoliko godina udruženje "Marathon" organizovalo "utrčavanje u Novu Godinu" na minus 17 stepeni, tako da će se ovoga puta desiti nešto nešto slično samo bez tople odeće.

- Istovremeno ćemo mnogo toga postići. Pre svega ćemo se dobro zabaviti, ponuditi trkačima kilometar ili dva trčanja na koje će biti ponosni celi život i kojih će se dugo sećati, a istovremeno ćemo pružiti svima priliku da učine dobro delo - zaključio je Mujanović.