Racije u Podgorici, policija pod punom opremom

Na ulicama Podgorice pojačano je prisustvo policije koja, pod punom opremom, sprovodi pojačanu kontrolu posle serije bombaških napada.

Pojačanoj kontroli i prisustvu pripadnika interventne i posebne jedinice policije koja je patrolirala u više delova Podgorice, pretresala građane i automobile, prethodile su ostavke i smenjivanje dela čelnika policije.

Ostavke su podneli šefovi Kriminalističke policije i Odseka za obezbeđenje ličnosti, a smenjeni su načelnici policije u Baru i Kotoru, i šef Kriminalističke policije u Podgorici.

U poslednjih mesec dana, u Podgorici su u nizu bombaških napada poginule dve, a teško ranjene još dve osobe.

Nekoliko čelnika crnogorske policije podnelo je ostavke ili je smenjeno posle najnovijih eksplozija koje se pripisuju "mafijaškim obračunima".

Bar i Kotor su poslednjih godina mesta obračuna zavađenih kriminalnih bandi što se poslednjih meseci preselilo i u Podgoricu.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić rekao je sinoć podgoričkoj televiziji Vijesti da su "javni red, mir i sigurnost građana ugroženi".

"Najnoviji događaji u Podgorici i prethodni u nekim drugim gradovima opravdano izazivaju zabrinutost građana, koji očekuju od nadležnih da svim kapacitetima uđu u oštru borbu s organizovanim kriminalom", rekao je Nuhodžić.

Ministar unutrašnjih poslova je poručio da kadrovske promene u policiji "unose novu energiju koja bi trebalo da dovede do boljih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво