Prva tužba protiv Trampa, predlagač Obamin kolega sa fakulteta

Protiv predsednika SAD Donalda Trampa podneta je prva tužba i to za konflikt interesa, a glavni predlagač tužbe je kolega sa fakulteta prethodnog američkog predsednika Baraka Obame, Norman Ejsen, pišu amrički mediji.

Organizacija "Građani za odgovornost i etiku u Vašingtonu" podnela je tužbu u Njujorku u kojoj je navela da Donald Tramp zbog biznisa i poslovne imovine krši klauzulu američkog Ustava, piše Njujork tajms, a prenosi Glas Amerike.

Sputnjik navodi da je predlagač tužbe Norman Ejsen, prvi ambasador u Češkoj Republici i bivši član Specijalnog vladinog saveta za etiku, a da ga je na obe pozicije postavio Barak Obama.

Tramp je rekao da je tužba potpuno bez osnova.

Prema pisanju dnevnika Njujork tajms, koji je juče prvi objavio tu priču, u tužbi se ne traži novčana nadoknada, već se od suda traži da spreči predsednika da prima novac od stranih "entiteta".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво