Real protutnjao Kaunasom, Olimpijakos pokazao Zvezdi put

Košarkaši Darušafake pobedili su u Istanbulu ekipu Uniksa iz Kazanja sa 71:64 (23:17, 10:17, 18:18, 20:12), dok je Real Madrid na gostovanju u Kaunasu bio bolji od Žalgirisa sa 74:59 (17:17, 24:16, 12:20, 21:6), u utakmicama 18. kola Evrolige. Olimpijakos veoma ubedljiv u Pireju protiv Baskonije, ekipe koja je naredni protivnik Crvene zvezde.

Darušafaka se pred svojim navijačima prilično namučila protiv Uniksa, čiji su otpor u potpunosti uspeli da slome u poslednjoj deonici.

Turski tim je do pobede predvodio Bred Vonamejker sa 16 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Adrijen Moerman postigao 15.

U ekipi Uniksa najefikasniji je bio Kit Lengford sa 16 poena, dok je Pavel Antipov ubacio 13.

Darušafaka posle 18 utakmica ima 10 pobeda, dok je Uniks na skoru od sedam trijumfa i 11 poraza.

Žalgiris je u više od pola sata igre pružao jak otpor Realu, ali je u finišu došlo do pada u igri litvanskog tima, što su "los blankosi" iskoristili i na kraju došli do ubedljive pobede.

Real je do pobede predvodio Otelo Hanter sa 14 poena, dok je Trej Tompkins ubacio 12, a po 11 su dodali Džejsi Kerol i Gustavo Ajon.

U ekipi Žalgirisa najefikasniji je bio Augusto Lima sa 13 poena, a po 11 su dodali Lukas Lekavicijus i Paulius Jankunas.

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su u Atini ekipu Baskonije sa 92:62 (24:17, 26:11, 26:15, 16:19).

Od početka utakmica u Pireju nije ličila na derbi kola. Olimpijakos je već u ranoj fazi počeo da gradi prednost, da bi utakmicu rešio već u drugoj deonici koju je dobio sa 15 poena razlike. Grčki tim je do kraja susreta bez većih problema sačuvao stečenu prednost.

Olimpijakos su do trijumfa predvodili Jorgos Printezis, Kostas Papanikolau i Vasilis Spanulis sa po 12 poena, s tim što je plej grčkog tima imao i sedam asistencija. Srpski košarkaš Nikola Milutinov postigao je tri poena, uz tri skoka.

U ekipi Baskonije istakao se Šejn Larkin sa 12 poena, dok je Adam Hanga postigao 11.

Olimpijakos je na deobi drugog mesta Evrolige s Real Madridom, pošto obe ekipe imaju po 13 pobeda i pet poraza, dok Baskonija ima skor od 11 trijumfa i sedam poraza.

Baskonija će u narednom kolu, u utorak, dočekati Crvenu zvezdu, koja je u seriji od pet pobeda, dok će Olimpijakos ugostiti Armani.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво