ČOVIĆ PECNUO MAKABI: Verujem da su konačno zapamtili ko smo

Beta

20. 01. 2017. u 11:53

Drago mi je da su momci koji su pravi sportski ponos Srbije pobedili čuveni 'ponos Izraela', kaže Nebojša Čović

ЧОВИЋ ПЕЦНУО МАКАБИ: Верујем да су коначно запамтили ко смо

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović javno je danas čestitao prvom timu na rezultatima koje je postigao u poslednje vreme, i ocenio je da klub treba "iz skromnosti" da proba da ostvari plasman u četvrtfinale Evrolige.

"Svaka čast i sve čestitke momcima, treneru (Dejanu) Radonjiću i stručnom štabu. Ovo što radi trenutno naš prvi tim, uz sve ove ogromne napore, brojna putovanja jeste – podvig", rekao je Čović za klupski sajt.

Zvezda je u četvrtak uveče pobedila u gostima Makabi sa 71:67 i tako ostvarila petu uzastopnu pobedu u Evroligi. Predsednik crveno-belih naveo je da se prvi tim nosi sa "daleko skupljim timovima", koji Evroligu igraju "uz veliku podršku i mnogo veći komfor".

"Uzmite samo najsvežiji primer Makabija. Drago mi je da su momci koji su pravi sportski ponos Srbije pobedili čuveni 'ponos Izraela'. Verujem da su konačno zapamtili ko smo", rekao je Čović aludirajući na činjenicu da su navijači Makabija pre više od tri godine razvili transparent na kome su uz psovku pitali "ko ste vi?".

Zvezda sada ima 10 pobeda, odnosno dve više od timova koji su van mesta koje vode u četvrtfinale.

"Idemo korak po korak, vidim da je zavladala svojevrsna euforija. Pobediti u samo nekoliko nedelja sve bivše prvake Evrope je neverovatan niz, ali mi moramo da ostanemo skromni, i da iz te skromnosti zaista pokušamo da napravimo nezapamćen podvig i plasiramo se u eliminacionu rundu. Ipak, dug put nas čeka", rekao je prvi čovek crveno-belih.

Zvezda je danas doputovala u Beograd i odmah je krenula autobusom na put ka Laktašima, gde će sutra igrati protiv Igokee u Jadranskoj ligi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

posmatrac iz daleka

20.01.2017. 14:34

@Vlado - Vazno je da vama dolazi veliko pojacanje. Da li imate vi grobari negde neku temu na kojoj mozete da ostavljate komentare u vezi sa vasim timom. Ili je ovaj sindrom neizleciv.

nolan smith

20.01.2017. 15:30

@Stf - Kakve veze ima sta vi grobari lupate po portalima kad je KK Crvena Zvezda Belgrade u Euroligi i kad tamo redom pobedjuje Real, CSKA, Fenerbahce, Makabi... A za tvoju informaciju vi igrate sledecu u ABA protiv FMP-a i to pojacanog Samardziskim i Ostinom, tek da znas ko sa kim i gde igra. Covic vam je toliko ugasio svetlo da ne znate vise ni ko gde, kad, i sa kim igra. Da nije smesno...

F99

20.01.2017. 14:00

Ćokijeva logika, pobediš 10 puta u EL, osvojiš 2 titule i odma si rame uz rame sa timovima koji su osvajali Evropu još kad je on lepio Slobine plakate po Čukaričkoj Padini. Navijači Makabija su mislili na istoriju, trofeje, gomilu vrhunskih igrača i trenera koji su "prošli" kroz njihov tim. A svi znamo kako se zove Zvezda. FMP!!!

kaboom

20.01.2017. 17:12

@F99 - Ko su to svi? Saka jada, koja ne moze da podnese poraz, pa u svom tom bunilu prica gluposti. Budite dostojanstveni bar jednom u zivotu, kao sto smo mi bili. Kad je ZKK Partizan imao veci budzet od KKCZ, mi nismo pravili frku, vec smo cutali i borili se. Znali smo da ce tom zlu doci kraj. A zvali smo vas Partizan, iako smo mirne duse mogli da vas zovemo Igokea, sto ste i bili ili Teleoptik sto ste i dalje!

Dare_cz

20.01.2017. 14:06

Ko naljuti Covu lose se provede.Prvo ga je partizan naljutio pa Cova stavio tacku na crno beli svet.Posle Makabi pa ih Zvezda sada dere svaku utakmicu

KK Igokea Zepter ICN Pivara MB Mobtel MTS NIS

20.01.2017. 14:48

Ahahaha, a najdraze mi je kad vidim da su se vise osetili prozvanim ovdasnji franjevci nego oni kojima je bila upucena poruka. Neprocenjivo! :)

StralE

20.01.2017. 15:12

A gde je Partizan? Nama su nesto govorili da u svakoj raspravi ubacujemo Bari a sad ce boga mi oni da drze lekcije iz istorije u narednom periodu XD