Politika

ŠEŠELJ OPTUŽIO TOMU: Nikolić je bio spreman da izazove krvoproliće, jer je nezadovoljan političkom pozicijom!

Objavljeno: 19.01.2017 | 22:39Izvor: medio.rs

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenio je danas da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, svestan toga da nema više šta da očekuje u političkom životu Srbije, slanjem "išaranog voza" na Kosovo pokušao da izazove krvoproliće i stvori situaciju u kojoj bi ga videli kao vođu i spasitelja

- Nikolić je bio spreman da izazove krvoproliće provokacijom s putničkim vozom išaranim parolama koje bi sigurno Šiptare iritirale, izazvale njihov bes i teror, ali u ovom slučaju i njihovu oružanu bandu formiranu uz podršku NATO - rekao je Šešelj na konferenciji za novinare, i dodao da je to bio primer kako predsednik, nezadovoljan političkom pozicijom, može da nanese štetu i državi i svom narodu.

Prema rečima lidera radikala, Tomislav Nikolić je to sračunato uradio očekujući da će ako Šiptari napadnu voz, biti žrtava i krvoprolića, da će srpska policija reagovati i da će na taj način probuditi patriotizam.

- Očekivao je da će naša policija uzvratiti, doći će do veoma neuralgične situacije u kojoj će probuditi patriotizam i svi će u njemu videti vođu i spasioca i niko mu ne može opepeliti ništa u pogledu nove predsedničke kandidature - rekao je Šešelj.

On je dodao da se srećom taj Nikolićev scenario nije obistinio, jer su ga svi politički činioci, ne samo u Srbiji već i u svetu prozreli.

- Međutim, svi politički činioci su ga odmah prozreli i narod u celini, i nikome u ovom trenutku nije bilo do toga da se izaziva nova kriza, niti je to pametno za srpski narod - rekao je Šešelj.

Prema  njegovim rečima, situacija oko voza je pokazala kakvu štetu državi i narodu može da izazove sadašnji predsednik nezadovoljan političkom pozicijom. Dodao je da se slično moglo videti i na primeru odlazećeg predsednika SAD Baraka Obame, duboko nezadovoljnog izbornim rezultatima i onima koji vlast nasleđuju.

- I ako predsednik u Srbiji nema velike nadležnosti, videli smo da sadašnji predsednik ima mogućnosti da napravi ogromne probleme državi i narodu ako je lično nezadovoljan političkom pozicijom, ako je svestan da ga dojučerašnja partija neće istaći kao kandidata na izborima i ako je svestan da više ništa ne može da očekuje u političkom životu Srbije - rekao je Šešelj.

On je dodao da je sada navažnije da Srbija sačeka smenu garniture u SAD i prvi susret američkog i ruskog predsednika, i da svoj mali čamac čvrsto priveže uz moćni ruski brod i da zajedno krenu u oluju.

- Nikolić ne može izazvati oružanu krizu a da ne konsultuje saveznike i najbolje i prijatelje... da uradi tako da je Rusija zaprepašćena, da je Kina zaprepačćena - rekao je Šešelj i dodao da Srbija nikada nije pravila poteze bez konsultacija s Rusijom, ni pred Prvi svetski rat ni pred Balkanske ratove.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u