Sahranjen maturant: Sin mi je umirao, a ja nisam mogla da mu pomognem...

D. ALIHODžIĆ

19. 01. 2017. u 08:37

Majka Nikole Đorđevića (19), iz sela kod Niške Banje, koji je stradao dok se tuširao: Samo sam čula jauk, ali sa kolicima nisam mogla da uđem u kupatilo. Ostao je siroče, a mi smo ga usvojili sa dve godine

Сахрањен матурант: Син ми је умирао, а ја нисам могла да му помогнем...

Nikola Đorđević

OTIŠAO je da se tušira, a pre toga su bile uključene dve grejalice. Jedna koja stoji na zidu i druga koja je bila "pomoćna". Nikola nije voleo da se kupa u hladnom. Ne znam šta se desilo, samo sam čula njegov jauk. Nisam mogla da sa kolicima uđem u kupatilo da mu pomognem. Pozvala sam pomoć, ali...

Ovo nam je, kroz suze, ispričala Vesna Đorđević, majka usvojiteljka devetnaestogodišnjeg Nikole, koga je u utorak ubila struja u njegovom domu u Prvoj Kutini kod Niške Banje. Maturant Srednje elektrotehničke škole u Nišu danas je sahranjen na seoskom groblju u Radikinoj Bari. Slaviša i Vesna Đorđević, koji su ga doveli u svoj dom kada je imao dve godine, zanemeli su od bola.

- Sve što smo mogli mi smo mu pružili. Odgajali smo ga s puno ljubavi i razumevanja, i on je umeo da nam uzvrati - drhtavim glasom nastavlja Vesna. - Voleo nas je kao kao da smo mu biološki roditelji, pa možda čak i više. Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da će nam dom ostati pust.

Slaviša, koji je zaposlen u preduzeću "Nisal", kaže da se uvek trudio da, i pored skromnih primanja, Nikoli ništa ne fali.

- Kuća je stalno bila puna njegovih drugova. Pravili su žurke i družili se. Sve su to dobra deca, nismo imali probleme - priča Slaviša, koji nema reči da uteši suprugu Vesnu. - Ona je te kobne večeri bila u kući, ali nije mogla da pomogne Nikoli. I sama je već godinama nepokretna, kreće se uz pomoć invalidskih kolica.

Još nije najjasnije kako je Nikolu udarila struja. Instalacije u kući su urađene po propisu, pa se pretpostavlja da je jedna od grejalica upala u vodu.

Inače, Nikola je bio primeran i redovan đak Elektrotehničke škole "Nikola Tesla", u kojoj za njega imaju samo reči hvale.

- Ovo je šok! Još uvek ne mogu da verujem šta se desilo - rekao nam je jedan od njegovih drugova iz odeljenja. - Nikola je uvek bio spreman da svakome pomogne. Za nekoliko meseci trebalo je da maturiramo i zajedno proslavimo završetak srednje škole. Neka bude siguran da ćemo ga zauvek voleti.



PRONAŠAO SESTRU

Odmah posle rođenja, Nikolina majka je umrla, a za oca nije znao. Vesna i Slaviša Đorđević su mu rekli da nisu njegovi biološki roditelji, pa je sa samo četiri godine pronašao rođenu stariju sestru Nadicu, ujaka, babu i dedu.

- Mili brate, zar da ti ovako u posetu dođem? Gde te šaljemo u crnu zemlju kad tek treba da živiš? Čime smo zaslužili ovakvu sudbinu? - naricala je Nikolina sestra, koja nije mogla da se odvoji od odra gde joj je počivao mlađi brat.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

UK

19.01.2017. 08:52

Tragedija! Ovde u UK po zakonu ne možeš da imaš utičnice u kupatilu, da se ovakve stvari nebi dešavale.

sve sto napises je nezahvalno

19.01.2017. 09:23

Na prvom mestu,velika zalost.Neka je pokoj dusi i neka je"laka zemlja".Sada tam"gore"imaju jednog Andjela vise.Saucesce prorodici,najiskrenije.Izgubio sam dete i znam za bol.Ne od struje.E a sada ono drugo?"Ucenik zavrsnog razreda El.Teh.skole?Za nepunih sest meseci,sledio je diplomski,i po uspesnom zavrsetku,Dipl.Elektrotehnicar!Deco moja,Nikolini drugovi,i Vama saucesce.Razmislite dobro,gde je Vas stepen znanja,malo pre diplomskog?I na osnovu toga presudite,da li je moguce da tako"ode"Nikola??

VLAJKO

19.01.2017. 09:54

Gde si bio sine kada je bilo predavanje na tu temu? U osnovnoj skoli se ucilo koliko je opasno ukljucivati grejalice i bojlere za vreme tusiranja cccc!

deki iz sremcice

19.01.2017. 09:57

moje saucesce njegovoj porodici i savet mladim elektrotehnicarima....ne igrajte se previse sa strujom i ne sticite praksu kod sebe kuci sa eksperimentima.....triput meri jednom seci

Mil

19.01.2017. 11:30

Saucesce porodici na velikom gubitku, ali kada se ne nauci jednostavna stvar kada ulazi u kupatilo da se iskljuci bojler. Ko to ne nauci sam ili decu mora biti spreman na ovakve katastrofe. Maturant, elektrotehnicar nije naucio osnovno da mora iskljucit bojler.

Меда

19.01.2017. 12:15

@Mil - Бојлер не може да убије ако има одговарајуће уземљење и фидову склопку која управо томе служи.Пре пар година сам избацио електричара који ми је рекао да уклоним склопку јер "избацује много лако" и да је "грејач сасвим исправан".Полуписмени су опаснији од неписмених

cupavi berlin

19.01.2017. 12:29

@Mil - Gospodine ili Gospodjo Mil.Vas komenta je Zastareo.Posto vidim da vi ne poznajete tu Materiju.To nije potrebno sada,Postoje FI -- Zastitni saalter za vlazne prostorije.Takozvani Fi Schutzsalter.Cena je od 30 euro do 70 euro.Nije skup a Sacuva Zivot.Saucesce za Porodicu.

Elektrotehnicar

19.01.2017. 13:14

@Mil - Mil nemoj da lupaš, bojler se ne bi morao isključivati u moderno doba gdje bi svaka kuća trebalo da ima Fidovu(diferencijalnu) sklopku koja služi da spriječi upravo ovakve tragedije. Kod njih u kući vjerovatno je stara instalacija i zbog toga se ovo desilo. Moje iskreno saučešće porodici.

Folker

19.01.2017. 18:32

Tesko do neba, Ali imam zelju da pomognem: Kad pocne kupanje (tusiranje) nokakva grejalica ne pomaze. (Narocito kalorifer). Njega obicno stave na uzviseno mesto (ves masinu, vc solju lavabo...) Kai sto je mlada supruga mog kolege, pa je Jos iz kade povukla peskir koji je uvukao kalorifer sa ves Masine...

Dragana

20.01.2017. 03:31

Kako mi je žao ovih plemenitih ljudi... Koliko su nesrećni... :( Tuga do neba... :(