Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 19. 1. 2017.

| Ekonomija

Smenjen šef gradskih finansija u Nišu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Stevanović više nije sekretar; foto: arhiva JV
Stevanović više nije sekretar; foto: arhiva JV

Doskorašni načelnik Uprave za finansije Miljan Stevanović koji je nedavnom promenom Statuta Grada postavljen na čelo Sekretarijata za finansije, više nije na toj funkciji. Prema rečima zamenika gradonačelnika Miloša Banđura, smenjen je “verovatno zato što je napravio neku grešku”.

Banđur kaže da lično "nije učestvovao na sednici" na kojoj je doneta odluka o Stevanovićevoj smeni, ali da postoji dokument u kome su navedeni razlozi za to koje on, dodaje, nije pročitao. On je kazao da je za tu smenu nadležan načelnik Uprave Niša Ljubiša Janić. 

U svakom slučaju to je u domenu gospodina Janića, zbog čega se menja sekretar, postoji objašnjenje, postoji sve u tom dokumentu. Verovatno je napravio neku grešku, ali ja to nisam čitao, nisam bio tada tu i nisam bio uključen - kaže Banđur.

O razlozima za ovu smenu, kao i ko je novi sekretar za finansije od Janića nismo uspeli da saznamo jer nije odgovarao na pozive i sms poruke novinara Južnih vesti. Ni u Sekretarijatu za finansije nisu hteli da komentarišu smenu i rekli su da te informacije daje isključivo načelnik niške Uprave. 

O smeni šefa gradskih finansija, koji je bio deo administracije doskorašnjeg gradonačelnika Zorana Perišića, je na konferenciji Sindikata zaposlenih u kulturi govorio i predsednik Sindikata Slobodan Miljković.

Informacije koje sada imam, a ne znam zašto se to uvek dešava kad mi zakažemo konferenciju za štampu i kad najavimo tužbe, su da je sekretar za finansije Miljan Stevanović, koji je inače izazvao ovaj problem sa kašnjenjem dela plate 2013. godine i ne samo da ga nije rešavao nego ga je i produbljivao, je pre nekoliko dana smenjen. Sada je postavljena Danijela, zaboravio sam prezime. Nadam se da će se sada nešto promeniti i da će neka nova, pozitivna situacija da se desi - kaže Miljković.

Podsetimo, Stevanović je početkom prošle godine došao u sukob sa vrhom gradske vlasti zbog novog kredita, a tadašnji zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković je rekao da će tražiti njegovu smenu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Blackburn

    23:34 // 19. 1. 2017.

    Kakva seljana,nista nisu bolji od njega ovi sto ga smenise!Grad u rasulu,nista struka,vec politika,a drugi covek Nisa kaze ,"verovatno"!Dno dna!

  • Gaga

    23:04 // 19. 1. 2017.

    Pa naravno da nije obavesten jer je zauzet smenjivanjem Jonica.

  • Pera

    17:59 // 19. 1. 2017.

    Drage moje nislije sta da ocekujemo od Gradonacelnika invalidskog penzionera i zamenika

    • Mita

      22:06 // 19. 1. 2017.

      Ocekujemo da on počisti sve nestručnjake prethodnog nesposobnjakovića.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: