Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Špirić: Dokument o akciji “Ušće” autentičan, ali OBA nije prisluškivale zvaničnike Srbije

Špirić: Dokument o akciji “Ušće” autentičan, ali OBA nije prisluškivale zvaničnike Srbije

Predsedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obaveštajno-bezbednosne agencije /OBA/ BiH Nikola Špirić rekao je danas da je dokument "Dubinski prodor Ušće" originalan i da je zaveden u ovoj bezbednosnoj agenciji.

Zajednička komisija nadzor OBA Foto: avaz.ba / Promo
Zajednička komisija nadzor OBA
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Nakon sastanka članova komisije sa rukovodstvom OBA BiH u Sarajevu, Špirić je naveo da se OBA ponašala u skladu sa zakonom kada je reč o tom dokumentu i da nije bilo prisluškivanja građana ni u BiH, niti izvan zemlje po osnovu tog zavedenog predmeta.

- O sadržaju dokumenta ne možemo govoriti, s obzirom da će se unutar OBA BiH voditi interna istraga na koji način je dokument izašao izvan ove agencije. On je strogo poverljiv i dok se ne skine oznaka poverljivosti moramo ostati profesionalni - rekao Špirić novinarima u Sarajevu.

On je dodao da je uvidom u dokumentaciju zaključeno da nije bilo prisluškivanja građana ni u BiH, niti izvan nje. "Tu je bio malo `spina` i treba da podržimo profesionalan rad agencije", naveo je Špirić.

Članovi Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbednosne agencije /OBA/ BiH i rukovodstvo ove agencije održali su danas u Sarajevu sastanak kako bi razmotrili pitanja u vezi sa predmetom koji se vodi pod kodnim nazivom "Ušće".