Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Основни суд у Врању добитник признања

rssBookmark and Share

Врање 18.01.2017. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

Председник Основног суда у Врању, Стојадин Станковић, организовао је конференцију за медије на којој је говорио о резултатима рада овог суда у минулој години. Изнети су подаци о броју предмета по материјама, а крајњи резултат је да је у 2016 решено скоро 40 хиљада предмета (39 744).

Фото: РТВ Врање
Фото: РТВ Врање

 Највише нерешених  предмета је у извршној материји. Скраћено је време трајања поступка, а судије раде далеко више од прописане норме, каже Станковић.

Основни суд у Врању је добитник признања за допринос унапређењу ефикасности и квалитета судског система. Осим председника суда, конференцији је присуствовала и портпарол суда, судија Александра Тошић и судија Ненад Стефановић.

Основни суд у Врању остварио је одличне резултате у свим материјама, каже председник суда Стојадин  Станковић. У 2016-тој решено је 39 744 предмета . Постигнут је и бољи квалитет у раду што се огледа у броју потврђених одлука.

У парничној материји решено је 2 659 предмета више него у 2015. Највећи проблем су стари предмети.

До 31. јануара биће донет нови програм за решавање старих предмета. Највећи је број предмета у извршној материји. Проценат решених предмета у овој области је 47,98 %. На решавању ових предмета ангажовано је 5 судија. Отворено је  2 159 предмета који се односе на суђење у разумном року, а на крају године остало је 680 нерешених.

Станковић се прокоментарисао и посету министарке правде Неле Кубуровић и рекао да  је министарка посетила реновиране просторије али не и судије Основног суда. Он је додао да је Основни суд у Врању  добитник признања за допринос унапређењу ефикасности и квалитета судског система.


#   Врање   суђење   признање   Основни суд   Стојадин Станковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима