STANKOVIĆ: Ministarka, rezultati dovoljno govore

Lokalne vesti - Sreda 18.01.2017 - 13:48

Predsednik Osnovnog suda u Vranju Stojadin Stanković, sumirajući rad suda u 2016. godini, njegove rezultate je ocenio izvanrednim.

Stanković sa saradnicima FOTO OK Radio/D. Ristić Stanković sa saradnicima FOTO OK Radio/D. Ristić

Stanković je, osvrćući se na negativne ocene ministarke pravde Nele Kuburović, nakon posete sudovima u Vranju, rekao da rezultati dovoljno govore.

- Ministarka je, prilikom te posete, obišla samo prostorije suda, renovirane sredstvima ministarstva, a zatim zbog žurbe otišla dalje.

Ona tom prilikom nije izrekla nijednu primedbu, a mi smo pokušali kasnije da je kontaktiramo, ali ona nije odgovarala.

Njena primedba da u 11.30 u sudu nije bilo nijedno suđenje sama po sebi ne znači ništa, ali rezultati koje smo postigli u 2016. godini dovoljno govore
– rekao je Stanković.

Sumirajući postignute rezultate, predsednik je istakao da je tokom prošle godine, Osnovni sud imao 3.182 nerešena predmeta manje nego u 2015. godini.

- U odnosu na 2015. godinu, imali smo gotovo 2.200 više primljenih predmeta, a rešeno je 21.000 predmeta više.

Takođe, znatno je manji broj nerešenih predmeta i to za blizu 16.000
– naveo je Stanković.

Prema njegovim rečima, pored kvantitativnih poboljšanja, veći je i kvalitet rada, koji se odražava u smanjenju ukinutih odluka od sedam odsto.

Predstavljajući rad sudija, predsednik Osnovnog suda je naveo da svi imaju normu, a kako rade paralelno na više pravnih materija, posao obavljaju i prekovremeno.

Veliki problem u radu suda predstavljaju stari predmeti, iako je njihov broj takođe smanjen.

Stanković je naglasio i da će u narednom periodu posebna pažnja biti usmerena na vreme rešavanja predmeta, jer je situacija alarmantna kod izvršenja.

- O rezultatima koje je postigao Osnovni sud u Vranju dovoljno govori i priznanje koje je dobijeno od Vrhovnog kasacionog suda, i to za doprinos unapređenja efikasnosti  i kvaliteta sudskog sistema u 2016. godini – naveo je predsednik Stanković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: