Vesti

0

FBG pozvao ministra da se ne meša u posao nastavnika

Autor: SA

Izvor: Beta

FBG pozvao ministra da se ne meša u posao nastavnika

Izvor: Foto: Beta

"Bilo je ministara koji su ukidali Darvina, poništavali završni ispit, ukidali nastavnicima pravo na štrajk i smanjivali plate, ali nijedan do sada nije sebi dao za pravo da naređuje kada nastavnici smeju, a kada ne smeju da ispituju učenike", naveo je FBG.

FBG je u saoštenju naveo da je "najblaže rečeno iznenađen dopisom" tog ministarstva i pozvao resornog ministra Mladena Šarčevića da pomogne unapređenju odnosa nastavnika i roditelja, umesto "što se meša u posao profesora".

"Pozivamo ministra da nam se ne meša u posao, već da pomogne u unapređenju odnosa nastavnika i roditelja, da ne radi na njihovoj razgradnji i da omogući učenicima da od nastavnika steknu što kvalitetnija znanja i veštine", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da će "nastavnici, svakako, imati razumevanja za potrebe svojih učenika, jer su ih uvek i do sada razumeli i dogovorom rešavali sve probleme".

Ministarstvo je juče saopštilo i da brojni pozivi i pisаne predstаvke roditeljа pokаzuju dа pojedini direktori nisu uvаžili preporuke u vezi sа nаstаvkom rаdа u školаmа, а posebno u vezi sa ocenjivаnjem učenikа, sprovođenjem pismenih zаdаtаkа, kontrolnih vežbi i usmenog ispitivаnjа.

Zbog togа je, kako se objašnjava u saopštenju, ministаrstvo uputilo dopis direktorimа svih osnovih i srednjih školа kаko bi ih još jednom podsetilo nа obаvezu poštovаnjа prаvilnikа o ocenjivаnju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR