≫ 

Uhapšen srpski borac za legalizaciju lečenja kanabisom

Alargić je takođe bolovao od kancera, a lečio se uljem kanabisa na dnevnoj bazi

  • 17

Aktivista Dragan Alargić borac za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe uhapšen je 13.decembra u svom stanu zbog posedovanja određene količine kanabisa.

NEVEROVATNO! Pogledajte kako ulje kanabisa ubija ćelije raka (VIDEO)

Kada je uhapšen, on se spremao za ono što bi bio veliki korak u percepciji medicinskog kanabisa kod ljudi.

Alargić je jedan od osnivača neprofitne organizacije "Inicijativa za promenu zakonske regulative kanabisa" (IRKA) koja je formirana 2003. godine.

On je pomogao u organizovanju seminara širom Srbije o značaju legalizovanja marihuane, a gosti i predavači bili su mnogi istaknuti profesori i istraživači sa američkih univerziteta.

Alargić je takođe bolovao od kancera, a lečio se uljem kanabisa na dnevnoj bazi.

Kada mu je policija upala u stan, 13.decembra ove godine, pronašla je 100 grama opojnih supstanci, zbog čega je odmah uhapšen.

(Telegraf.rs/ Izvor: leafly.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sgkjfji

    6. januar 2017 | 13:42

    Niko od kanabisa nije umro. Od lekova jeste.

  • Srdjan

    6. januar 2017 | 12:55

    Ljudi ulje kanabisa zaista pomaze! Moja sestri je pomoglo da se izbori sa kancerom. Meni licno je olaksalo bolove nakon povrede ledja jer su mi lekovi protiv bolova unistili zeludac. Pitam se samo zasto lekove nisam smeo da uzimam a lekar mi je i sam rekao da uzmem kanabis ako mogu. Znaju i oni koliko su lekovi toksicni i stetni a farmaceuti to od nas kriju. Kanabis je legalizovan u mnogim zemljama i koliko znam nije bilo negativnih posledica.

  • ХМ

    6. januar 2017 | 13:29

    Срамота недај људима право да се лече. Држава би требала да постоји због људи а овде људи постоје да би држава могла да хапси болесника зато што је изабрао како жели да се лечи. Што нам више причају о правима ми права све мање имамо.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA