NOVA GODINA: Invazija Bugara i Makedonaca na Vranje

Lokalne vesti - Nedelja 11.12.2016 - 11:01

Prema raspoloživim podacima iz ugostiteljskih objekata i Turističke organizacije, postoji veliko interesovanje Bugara i Makedonaca za doček Noive godine u Vranju.

Vranje poželjna destinacija za doček Nove godine. Foto: OK Radio Vranje poželjna destinacija za doček Nove godine. Foto: OK Radio

Ovu informaciju potvrdio je i Mića Mladenović, gradski većnik zadužen za oblast turizma i ugostiteljstva.

- Postoji veliko interesovanje ljudi iz Bugarske i Makedonije za doček Nove godine u Vranju. Na osnovu kontakata koje ostvarujem sa vlasnicima ugostiteljskih objekata i prenoćišta, znam da su već bukirani neki smeštajni kapaciteti.
 
Već postoji neka projekcija da će oko 40 odsto gostiju u našim etno kafanama za doček Nove godine i novogodišnje praznike biti iz Makedonije i Bugarske.
 
To je neka procena da će biti preko 300 gostiju iz ove dve zemlje. Oni pokazuju najveće interesovanje da dožive duh starog Vranja i ovdašnju atmosferu, koja ih kako kažu, oduševljava - navodi Mladenović.
 
Pored toga što je Vranje relativno blizu ljudima u ove dve zemlje, bitan faktor zbog kog se odlučuju da ovde provedu praznike, je i liberalni zakon o zabrani pušenja.
 
- Kod nas je to mnogo drugačije nego li u evropskim zemljama, pa gosti iz inostranstva navode da im veoma znači to što je u mnogim kafanama i kafićima u Vranju dozvoljeno pušenje - kaže Mladenović.
 
Cena ovogodišnjeg dočeka u vranjskim kafanama i kafićima kreće se od 2.500 do 4.500 dinara.
 
Za sad još uvek nema zvanične potvrde da će biti organizovan kolektivni doček na trgu, a umesto toga gradske vlasti su najavile objedinjenu proslavu novogodišnjih i božićnih praznika za 31. januar, kad se obeležava Dan grada i oslobođenje Vranja od Turaka.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: