116 miliona za obnovu Vukove i Pete škole

Lokalne vesti - Subota 10.12.2016 - 12:12

Izborom najpovoljnijeg ponuđača, završen je tender za izvođenje radova na rekonstrukciji O.Š. „Vuk Karadžić“ i O.Š. „Svetozar Marković“ u Vranju, vrednih oko 116 miliona dinara.

Radove finansira Kancelarija za javna ulaganja; FOTO: D. Ristić/OK Radio Radove finansira Kancelarija za javna ulaganja; FOTO: D. Ristić/OK Radio

Radove finansira Vlada Srbije u okviru Programa obnove javnih objekata u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, preko Kancelarije za javna ulaganja.

U prvom krugu dodele sredstava odobreni su projekti rekonstrukcije dve gradske osnovne škole, “Vuk Karadžić” i “Svetozar Marković”.

Posao na tenderu za obnovu O.Š. “Vuk Karadžić” dobili su zajednički firme “Crna Trava” iz Leskovca i “Dunav d.o.o.” Vranje.

Vrednost ovog ugovora je 57.730.383,10 dinara sa PDV-om.

Za rekonstrukciju O.Š. “Svetozar Marković” prihvaćena je zajednička ponuda “IG auta” iz Vranja i “Crne Trave” iz Leskovca, u iznosu od 58.545.312,60 dinara sa PDV-om.

Radovi bi trebalo da počnu već tokom zimskog raspusta, a trebalo bi da budu kompletno završeni do kraja leta, kako bi narednu školsku godinu vranjski osnovci u ove dve škole dočekali u renoviranim zgradama.

Gradska većnica za obrazovanje Zorica Jović kaže za OK Radio da se ubrzano kompletira projektna dokumentacija za drugi krug obnove.

- Do kraja godine ćemo predati svu potrebnu dokumentaciju za još dve osnovne škole, “Branko Radičević” u Vranju i “Branislav Nušić” u Rataju.

To je u fazi pregovora i gotovo je sigurno da će i ta dva projekta vrlo brzo biti odobrena – optimistična je većnica.

Nakon drugog, biće odobravani projekti obnove i u trećem krugu, za koji se takođe priprema dokumentacija.

- Pokušaćemo da u drugom krugu završimo projekte i za obnovu najmanje tri vrtića, ali je realnije da oni ostanu za treći krug, za koji spremamo projekte za obnovu još dve ili tri škole – kaže Zorica Jović.

Konkurs za projekte obnove je raspisan pre tačno godinu dana, sa posebnim uslovom na primeni mera za poboljšanje energetske efikasnosti objekata.

Sredstva za realizaciju programa obezbeđuju se iz međunarodne razvojne pomoći, finansijskih i drugih donacija i kredita, kao i iz budžeta Republike Srbije.

Nakon raspisivanja konkursa, u Vranju je sastavljen spisak od 50 javnih objekata za koji se konkurisalo kod Kancelarije za javna ulaganja.

Zahtevi lokalne samouprave za obnovu odnose se na školske objekte, zdravstvene, socijalne i ustanove kulture, a ukupna vrednost iznosi skoro 430 miliona dinara.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: