Boško uz Jeremića?

P. V. - D. M.

09. 12. 2016. u 12:42

Sastali se lider Dveri i nekadašnji kandidat za genseka UN. I DSS spreman da uđe u širi opozicioni blok

Бошко уз Јеремића?

Boško Obradović

U OKVIRU nezvaničnih konsultacija uoči predstojećih izbora Vuk Jeremić se sreo sa liderom Dveri Boškom Obradovićem i razgovarali su o strategiji opozicije i ukrupnjivanju stranaka u savez protiv vlasti - saznaju "Novosti".

Prema našim informacijama, Obradović je izrazio i spremnost da odustane od svoje kandidature za šefa države ukoliko se opozicione stranke dogovore da njihov zajednički kandidat bude Jeremić.

Kako saznajemo, bivšeg šefa diplomatije i nekadašnjeg funkcionera DS mogli bi da podrže i "Dosta je bilo", SDS Borisa Tadića, Sanda Rašković Ivić, Đorđe Vukadinović, a moguće i DS. Jeremić se svakodnevno konsultuje sa političkim akterima koji bi mogli da stanu iza njegove kandidature.

Navodno, ove stranke i lideri uveliko se pripremaju i za opciju da se istovremeno sa predsedničkim, održe i vanredni parlamentarni izbori. U tom slučaju, razmatra se mogućnost da nosilac njihove liste bude Saša Janković.

Ako se zakaže i novo glasanje za narodne poslanike, širem opozicionom savezu spreman je da pristupi i DSS. Potpredsednik te stranke Miloš Jovanović objašnjava za "Novosti" da su oni uvek stavljali politička opredeljenja iznad svega, ali da ne isključuje razgovore unutar opozicije u slučaju izbora za Skupštinu:

- Ukoliko vlast odluči da treći put za četiri godine raspiše i vanredne parlamentarne izbore, bez ikakvih valjanih političkih razloga, to znači da oni suspenduju politiku. U toj opciji, za koju ne verujemo da će da se ostvari jer bi bila izuzetno neozbiljna, DSS bi bio spreman da razgovara sa svim opozicionim strankama o načinu nastupa na tim izborima.

"DOVIĐENjA NjUJORKU"

JEREMIĆ je u četvrtak i na "Tviteru" najavio da se posle četiri godine vraća iz SAD u Beograd, što je u političkoj čaršiji podgrejalo spekulacije da je spreman i da ponovo uđe u političku arenu Srbije.

- Posle četiri intenzivne godine, doviđenja Njujorku. Vreme je da se vratim kući - napisao je Jeremić.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Влада

09.12.2016. 13:04

Бошко Обрадовић у коалицији с жутима, Јанковићем и осталим изданцима ДОС катастрофе?! Врло неозбиљне спекулације...Уколико се то, не дај Боже, покаже тачним, мој глас добити неће! Додуше неће ни АВ!

PP

09.12.2016. 15:37

@Влада - Apsolutno netačno! SRS recimo nikada u ISTORIJI nije ušla u predizbornu koaliciju i uvek je odlično prolazila na izborima. Predizborne koalicije znače potiranje sopstvenog programa, izdaju ideologije, narodnog poverenja i laganje birača. Ako su partije programski slične neka se brate mili ujedine. Šta je to zajedničko u programima Dveri i DS i SDS recimo? LGBT? EU? Molim poštovaoce lika i dela Boška Obradovića da odbrane svog lidera koji će vas ovakom politikom UPROPASTITI!

Naki

09.12.2016. 14:11

To opozicijo ujedinite se da ove naprednjake oteramo u istoriju a neko i u zatvor da se maknu ovi sto nas 20 i kusur godina jasu

Lepotan

09.12.2016. 15:13

Ja sam siguran da ce oni pokusati sve da se ujedine ali tesko i sa tim ujedinjenjem nece imati ni 10 %.

Аврам

09.12.2016. 19:35

Бошко и Вук су два најбоља кандидата које Србија има.

Miro Đokić

10.12.2016. 06:21

Pa do juče si gospodine Obradoviću na svakom koraku napadao Tadića , a sada podržavaš njegovog savetnika.