Šešelj: Optuženi pred Haškim tribunalom kazne da služe u Srbiji

Beta

08. 12. 2016. u 14:25

Predsednik SRS pozvao Vladu da na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zatraži da svi optuženi pred Haškim tribunalom kazne izdržavaju u Srbiji

Шешељ: Оптужени пред Хашким трибуналом казне да служе у Србији

Foto Tanjug

BEOGRAD - Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj pozvao je danas Vladu Srbije da na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zatraži da svi optuženi pred Haškim tribunalom kazne izdržavaju u Srbiji.

"Režim je morao da se pripremi za ovu sednicu i predstavnik Vlade Srbije treba da zatraži da se svim optuženim Srbima omogući da kazne izdržavaju u Srbiji", rekao je Šešelj u Skupštini Srbije na konferenciji za novinare.

On je kazao da Haški tribunal nastavlja da krši sve pravne principe sudeći Srbima.

Šešelj je kazao da se u završnoj reči u postupku protiv Ratka Mladića otvoreno vređao srpski narod, a da režim u Srbiji to posmatra skrštenih ruku.

Savet bezbednosti UN razmatraće večeras izveštaj o saradnji Srbije s Haškim tribunalom koji podnose predsednik suda Karmel Ađijus i glavni tužilac Serž Bramerc.

Na pitanje novinara zašto još nije posetio Hrvatsku, Šešelj je rekao da je imao puno obaveza i da će posle predsedničkih izbora u Srbiji otići u Zagreb kao predsednik Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Boki

08.12.2016. 15:38

Jedini političar u Srbiji kojem je stalo do građana Srbije i naročito njihovog ugleda i dostojanstva u inostranstvu. ALI JEDINI! Bravo Vojo!

Naki

08.12.2016. 15:40

Rekao ti je politicki sin da moraju oni tvoji u hag pa sad da sluze kaznu u srbiji e vojo jaka si ti opozicija nece svoj na svoga