Najnovije vesti
Vesti Društvo
UNS: Raskinuti privatizaciju RTV Kragujevac, imovinu preneti zaposlenima

UNS: Raskinuti privatizaciju RTV Kragujevac, imovinu preneti zaposlenima

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od Ministarstva privrede da u najkraćem roku raskine privatizaciju Radio-televizije Kragujevac (RTK) i kapital tog medija prenese na zaposlene bez naknade.

UNS logo foto Promo Foto: Promo
UNS logo foto Promo
Foto: Promo

U saopštenju UNS ističe da su se prekidom emitovanja programa po uobičajenoj šemi, neisplaćivanjem zarada i prodajom sredstava za rad zaposlenih, stekli svi uslovi da se privatizacija raskine.

Na ekranu RTV Kragujevac od juče stoji logo: "Zbog nemogućnosti da profesionalno izveštava javnost, Radio-televizija Kragujevac ne emituje program po ustaljenoj programskoj šemi".

UNS je dodao da za propadanje regionalne RTV Kragujevac smatra odgovornim Grad Kragujevac koji konkurs za projektno sufinansiranje medija ne raspisuje već dve godine, kao i Ministarstvo privrede koje nije aktiviralo bankarske garancije vlasnika Radoice Milosavljevića čime je omogućilo sunovrat tog medija.

"Ministarstvo privrede, dajući Milosavljeviću dodatni rok od 30 dana za dostavu revizorskog izveštaja povodom nepoštovanja kupoprodajnog ugovora, odgovorno je što su zaposleni ostali bez opreme za rad i emitovanje programa, umesto da su obaveze prema njima namirene iz garancija koje služe za tu namenu", navodi UNS.

Kako se navodi u saopštenju, UNS smatra da je Grad Kragujevac neodgovornim ponašanjem velikom delu građana Šumadije uskratio pravo na lokalno informisanje.