Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.12.2016.
06:30
Vestionline, punkufer.hr A

Ako putujete u Dubai ovo morate da znate

Izbegavajte ljubljenje u javnosti i ne privlačite pažnju na taj način. Ovo uključuje i klubove, hotele, taksije i plaže, tako da, pripazite i ljubite se do mile volje unutar vaše hotelske sobe. Naravno, seks u javnosti nemojte ni pokušavati...

Reuters
Dubai, najmoderniji grad na svetu

Nekad tek mesto u pustinji, danas grad u kojem postoji sve što možete zamisliti. U poslednjih dvadesetak godina ovde je niklo toliko čudesnih i luksuznih zgrada, a s obzirom na vozni park i aute koje viđate na ulicama, na trenutak vam se čini kao da ovde žive samo bogataši.

No, pre nego otputujete, evo nekoliko saveta koji bi vam mogli dobro doći u najvećem gradu Ujedinjenih arapskih emirata.

Postoji i život van nebodera

Jest, grad obeležavaju brojne visoke građevine koje paraju nebo, no Dubai ima i istoriju koja nije tako siromašna. Prošetajte do dela po imenu Dubai Creek. Radi se o originalnom centru grada gde i dan danas trgovci s Bliskog istoka dolaze da prodaju svoju robu. Iranski tepisi, omansko srebro, ovde ima svega, a vi, naravno, niste obvezni ništa da kupite, možete samo da gledate. 

Hrana je fantastična

Jedna od prednosti kod ogromnih gradova uvek je i bogat izbor različite hrane, a toga ovde ne manjka. I ne, u igri nisu samo luksuzni restorani, iako njih ima koliko želite, već u kvartu Bur Dubai možete uživati u hrani na ulici i jesti specijalitete pripremljene na iranski, filipinski, jemenski, indijski, pakistanski i afganistanski način.

Ne treba vam burka

Ne bojte se, nitko vam neće ništa nažao učiniti zbog kupanja u bikiniju. Iako UAE jest muslimanska zemlja, nije konzervativna koliko bi se stereotipno moglo zaključiti. Obucite se kao i u Europi, kratke pantalone su skroz u redu, a nema potrebe ni za pokrivanjem kose.

Ipak uzmite nešto toplo

Trebat će vam za šoping centre koji su ovde prava atrakcija, a klima u njima radi svom snagom. Takođe, ako planirate posetiti veličanstvenu Jumeirah džamiju,morate imati na umu da u nju ulazite pristojno odeveni.

Taksi je jeftin

Metro je još jeftiniji, no i taksi je sasvim prihvatljivi. Mnoge stanice metroa nisu baš na najzgodnijim lokacijama, tako da, slobodno uzmite taksi i ostavite napojnicu dobrom vozaču.

Alkohola ima

I to prilično mnogo. Restorani, barovi i klubovi toče alkohol, ipak, nemojte se baš opiti pa bauljati ulicama. U tom slučaju riskirate intervenciju policije, a završiti koji dan na hlađenju ne bi bila najzgodnija stvar.

Dobro pazite gde se ljubite

Izbegavajte ljubljenje u javnosti i ne privlačite pažnju na taj način. Ovo uključuje i klubove, hotele, taksije i plaže, tako da, pripazite i ljubite se do mile volje unutar vaše hotelske sobe. Naravno, seks u javnosti nemojte ni pokušavati.

Vruće, vruće, užasno vruće

Reći ćete, "navikli smo na visoke temperature po leti". Točno, ali ni blizu ovakve. Kad živa pokaže 50 stepeni, bežite u hlad ili klimatiziranu prostoriju, a ako hoćete ići kad je ipak malo ugodnije, birajte razdoblje od novembra do marta.

Spa centri su fenomenalni

I svi koji su ih isprobali, kažu da takvih nema nigde na svijetu. Izbegnite mesta za ulepšavanje u šoping centrima i radije takva mesta potražite u hotelima. Skupi su, tačno, ali vrede svakog dolara. 

Šoping centri su zapravo, prilično zabavni

Ignorišite ljude koji "pljucaju" po šoping centrima u Dubaiju. Istina, oni nisu mesta kulture, ali su prilično zabavni. Ogromni akvariji, skijaške staze, klizališta, bioskopi sve to možete naći u njima, tako da, šoping je ovde često sporedna stvar.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online