Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Crnadak odgovorio Dodiku: Neko kući dolazi s čokoladom i suvenirom, a neko s kilogramom zlata

Crnadak odgovorio Dodiku: Neko kući dolazi s čokoladom i suvenirom, a neko s kilogramom zlata

Ministar vanjskih poslova BiH, Igor Crandak ocenio je da ponašanje i izjave Milorada Dodika ne priliče funkciji predsednika.

Igor Crnadak f Foto: S Pasalic / RAS Srbija
Igor Crnadak f
Igor Crnadak
Foto: S Pasalic / RAS Srbija
Igor Crnadak

- Njegove izjave su u uličarskom stilu - rekao je Crnadak.

Dodik je, kako je naveo, mogao još u junu da pokaže državničko ponašanje, kada je u Banjaluci održana konferencija ministara vanjskih poslova zemalja članica Centralnoevropske inicijative (CEI).

- Da je Dodik dostojno obavljao funkciju predsednika Republike Srpske bio bi 16. juna ove godine u Banjaluci kako bi, kao domaćin, dočekao deset ministara vanjskih poslova koji su tada bili u najvećem gradu RS, među kojima i šefa austrijske diplomatije, Sebastiana Kurca i evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana. Dodik je, međutim, tada pobegao iz Banjaluke - rekao je Crnadak.

Reagirajući na Dodikove tvrdnje da "Crnadak iz Austrije može da ponese suvenir ili čokoladu", šef bh.diplomatije je naveo da on bar ništa ne iznosi iz RS.

- Neko kući dolazi s čokoladom i suvenirom, a neko s kilogramom zlata - naveo je Crnadak.

Prethodno je predsednik SNSD Milorad Dodik rekao za pojedine medije u RS da "Crnadak može da ponese kakav suvenir ili čokoladu iz Austrije, pa da građani imaju bar neke koristi od njegovih ekskurzija po stranim državama".

Crnadak i predsednik PDP, Branislav Borenović su kritikovali Dodika jer je u funkciji predsednika dao podršku Norbertu Hoferu na predsedničkim izborima u Austriji te time naneo ogromnu štetu Republici Srpskoj.

Kandidat desnice Norbert Hofer izgubio je u izbornoj trci za predsednika Austrije, od nezavisnog kandidata Van der Belena.