Teo trener ne bi imao razumevanja za Tea igrača!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 05.12.2016.
12:58
Izvor: Sportske.net

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić otkrio je svoje planove za budućnosti i progovorio o tome šta je sve potrebno da bi jedan plejmejker igrao na način kako on igra.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Srpski internacionalac Miloš Teodosić igra u fantastičnoj formi i trenutno je treći najkorisniji igrač i prvi asistent u Evroligi. Svojim majstorijama iz nedelje u nedelju oduševljava ljubitelje košarke širom "Starog kontinenta" ali svoje poteze i umetnost koju stvara ne ume da pretoči u reči.

"Ne znam... Pregled igre, rutina, talenat. Mislim da zato treba da pitate trenere ili neke stručnije od mene. Ja ih samo izvodim, nisam razmišljao kako nastaju. Kod mene su prirodan proces. Ne znam da li postoji neki trening za asistenciju" kaže Miloš Teodosić.

Osim o magičnim asistencijama Miloš Teodosić je za magazin "Elevate" govorio o mnogim drugim stvarima, a pre svega o tome zašto je tokom karijere izbegavao medijsko eksponiranje.

"Pričam na terenu. Jednostavno, mislim da je dovoljno da se piše o onome što se vidi na terenu, to je moj posao, asistencije i poeni, ne i komunikacija sa novinarima. Nikada nisam voleo da budem u medijskom fokusu ako ne zaslužim to na terenu, a ako zaslužim, onda će novinari samo to napisati, pa im opet ne trebam. Obrni-okreni, šta ću vam ja..." konstatuje Teo.

Prethodna sezona bila je najuspešnija u karijeri kapitena košarkaške reprezentacije Srbije, pa ne čudi što bi voleo da se na klupskom i reprezentativnom planu ponove dobri rezultati.

"Voleo bih da odbranim titulu šampiona Evrope sa CSKA i da na Evropskom prvenstvu sledećeg leta Srbija uzme medalju, po mogućstvu najsjajniju. To su želje, videćemo kakve su mogućnosti" ističe Miloš Teodosić.

Jedna od najzanimljivijih tema, kada se govori o karijeri Miloša Teodosića, svakako je i mogućnost da jednog dana zaigra u NBA ligi. Neki smatraju da je za njega kasno, sumnjaju u to da bi se snašao "preko bare", ali Teo zapravo razmišlja samo o jednom.

"Nisam nikada sanjao NBA, ali želim da odem tamo, to nije nikada bilo pitanje. Imam ugovor sa CSKA do leta 2017. godine i nije pristojno da pričam o novim klubovima dok ne obavim razgovor sa svojim klubom. Svakako želim da se oprobam, ali pitaće se moskovski klub iako mi ističe ugovor. Sa njima ću prvo razgovarati" kazao je plejmejker CSKA.

Kada je po sredi karijera nakon igračke karijere Teo poručuje da je još rano i da sebe još ne vidi kao trenera, ali zna kakve igrače nikada ne bi trpeo u svom timu.

"Rano je za to pitanje. Nisam ni razmišljao. Mislim da će moja igračka karijera trajati još dosta, a ne znam ni da li imam talenta za trenerski posao. Znam samo da, ako budem ikada trener, neću imati mnogo razumevanja za ovakve igrače kao što sam ja" zaključio je Teodosić.

Kompletan intervju sa Milošem Teodosićem u elektronskom izdanju možete pročitati OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 05.12.2016
16:33

Teodosic konstantno pokazuje kakav je carobnak na terenu, pre svega kakav veliki je to covek, fenomenalan lik. Veliki je to Zvezdas pre svega, obecao da ce doci u Zvezdu, svoj voljeni klub i svi znaju da je to covek od reci, pravi Srbin. Postoji sansa da to bude za koju godinu vec, pitanje je vremena samo...svi bi voleli da vidimo saradnju trenerskog gospodina Radonjica sa ovakvim velikim igracem, kao sto sam rekao, jako velikim Zvezdasem koji bi ginuo za klub svim srcem gde bi nas ponos nacije dobio sasvim novu dimenziju i popeo bi se na jos jedan visi nivo.

avatar
Boris Prki
Monday, 05.12.2016
14:41
avatar
lama.pfc
Monday, 05.12.2016
14:27

Retko normalan lik!!!

avatar
Monday, 05.12.2016
14:14

Koliko gotivan lik....

avatar
Paul George
Monday, 05.12.2016
14:05

Ko god zna pricu o Teu kao klincu i ko zna nekoga ko poznaje Tea dobro,zna koliko je on da kazem tako na svoju ruku,kosarka ga je spasila.Zahvaljujuci svojoj genijalnoscu,trpe ga svi,iako je mnogo tezak za saradnju.Teo ce ili ostati u Cska ili ce kod Zoca u Fener,mislim da nece u Nba,jednostavno,njegov karakter ne moze da se uklopi gore.