Ko ne dođe na "zakazano", neće moći godinu kod lekara?

Pacijenti koji se ne pojave na pregledu kod specijaliste u Domu zdravlja u terminu koji su zakazali snosiće posledice, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2016.

12:25

Ko ne dođe na
freeimages.com

Iako zvanična odluka nije doneta, beogradski list nezvanično saznaje, ako pacijenti dva puta ne dođu, a prethodno ne otkažu pregled ili ne opravdaju izostanak, neće imati pravo da narednih godinu dana traže novi termin.

Dodaje se da bi nova pravila trebalo da zažive do Nove godine.

Ranije se u medijima pominjalo da bi novim pravilnikom svakom pacijentu lekar u Domu zdravlja trebalo da posveti deset minuta, kao i da u toku jednog sata treba da primi šest pacijenata.

Za B92.net nije potvrđeno da postoje takvi pravilnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: