Land Rover širi proizvodnju u Slovačku od 2018.

Modeli iz nove Land Rover Discovery linije, ubuduće će se proizvoditi u dve evropske fabrike. Pored postojećeg pogona Solihal, u Velikoj Britaniji, od 2018. luksuzni terenci ove marke izrađivaće se i u Slovačkoj, u novoj fabrici Nitra.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2016.

11:50

Land Rover širi proizvodnju u Slovačku od 2018.
Land Rover Discovery za 2017.

Ovaj strateški potez nastao je kao rezultat povećane tražnje i rasta broja porudžbina za modele vozila iz najnovije Discovery familije, saopštila je kompanija British Motors Srbija, koja u našoj zemlji prodaje i servisira modele kompanije Jaguar Land Rover.

Nova fabrika u Slovačkoj, koja će biti otvorena 2018. godine, pružiće podršku postojećoj proizvodnji u Solihalu, koja radi punim kapacitetom u tri smene, sa 24-časovnom radnim vremenom. Zahvaljujući globalnom rastu tražnje za linijama modela Range Rover, Range Rover Sport, ali i nedavno lansiranim Jaguarom F-Pace, kompanija Jaguar Land Rover zabeležila je u oktobru 2016. povećanje prodaje za 23% u odnosu na isti period 2015. godine.

U prethodnih pet godina, Jaguar Land Rover angažovao je više od 20.000 novih radnika, pa tako sada ima skoro 40.000 zaposlenih, dok je u razvoj novih modela uloženo više od 12 milijardi funti.

Usmereni na inovacije

Jaguar I-Pace elektrièni koncept
Nedavno je ova kompanija predstavila inovativni električni automobil Jaguar I-Pace.

Koncept je imao premijeru na auto-salonu u Los Anđelesu, polovinom novembra, a serijska verzija proizvodiće se u saradnji sa automobilskim gigantom Magna Steyr u njihovoj fabrici u Austriji, takođe od 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: