Teodosić otkrio šta najviše voli da jede, a to nije hrana koja se preporučuje sportistima

Kapiten srpske reprezentacije govorio je o nekim detaljima iz privatnog života koji su manje poznati javnosti

  • 2
Miloš Teodosić Foto: Tanjug/AP

Kapiten srpske reprezentacije, Miloš Teodosić, nastavio je sa sjajnim partijema i ove sezone u klupskoj košarci i za sada predvodi ekipu CSKA ka odbrani titule u Evroligi. Igra u ubedljivo najboljoj formi i nedavno je proglašen za igrača meseca.

>>> Obara sve rekorde: Teo postavio novu evroligašku granicu! (VIDEO)

Ipak, iako je najbolji košarkaš Evrope, retko ga možete videti u medijima, pošto, kako kaže, voli da priča na terenu i ne voli da se medijski eksponira. Tako mnogi detalji iz njegovog privatnog života nisu poznati javnosti, i o tome se često samo spekuliše. Teo je dao ipak napravio izuzetak i dao je intervju za Elevate, u kome je pričao o detaljima koji nisu poznati mnogima.

Ono što je posebno interestantno i malo je iznenađujuće, jeste njegova omiljena hrana. Za sve države u kojima je igrao ima posebnu, a uglavnom je to brza hrana, što je provukao kroz pitanje gde bi saigrača iz Rusije izveo u Beogradu.

- Na Kalemegdan, u muzej Nikole Tesle, na burek, na leskovačku mućkalicu, na pozorišnu predstavu, neku košarkašku utakmicu u Pioniru...

Posle pominjanja bureka i mućkalice, pitanje je bilo koja su mu omiljena grčka i ruska jela.

- Omiljeno rusko jelo mo je boršč, svi ga znate. Jednostavno, volim da pojedem dobru supu još iz detinjstva, podseća me na maminu kuhinju. Omiljeno grčko jelo mi je suvlaki.

Dakle, tri od četiri omiljena jela su brza hrana. Mnogi bi se zapitali kako je onda uz to Teodosić postao najbolji košarkaš sveta, ali jasno je da to jede samo u retkim situacijama i kada mu to obaveze u klubu dozvole.

Foto: Guliver/ Tom Pennington/Getty Images Foto: Guliver/ Tom Pennington/Getty Images

Na pitanje da li mu je san da ode u NBA ligu ističe da bi voleo da se oproba preko bare, ali da je san prekaja reč.

- San je možda prejaka reč. Nisam nikada sanjao NBA, ali želim da odem tamo, to nije nikada bilo pitanje. Imam ugovor sa CSKA do leta 2017. godine i nije pristojno da razgovaram o novim klubovima dok ne obavim razgovor sa svojim klubom. Svakako želim da se oprobam, ali pitaće se moskovski klub iako mi ističe ugovor. Sa njima ću prvo razgovarati - ističe Teodosić.

Objasnio je i zašto retko daje intervjue:

Foto: Marko Todorovi' Foto: Marko Todorović

- Pričam na terenu. Tek skoro sam počeo da govorim više, i to zbog kampa. Jednostavno, mislim da je dovoljno da se piše o onome što se vidi na terenu, to je moj posao, asistencije i poeni, ne i komunikacija s novinarima. Nikada nisam voleo da budem u medijskom fokusu ako ne zaslužim to na terenu, a ako zaslužim, onda će novinari sami to napisati, pa im opet nisam potreban. Obrni okreni, šta ću vam ja.

Teodosićeve asistencije postale su jedno od obeležja Evrolige, i njegov trejdmark. Pitanje je glasilo koja je tajna njegove magije u rukama:

- Ne znam. Pregled igre, rutina, talenat. Mislim da za to treba da pitate trenere ili neke stručnije od mene. Ja ih samo izvodim, nisam razmišljao kako nastaju. Kod mene su prirodan proces. Ne znam da li postoji neki trening za asistenciju - zaključio je Teodosić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CzDa

    5. decembar 2016 | 11:43

    Legenda...Aaa i skroman decko vidi se po njemu...

  • Н.С.

    5. decembar 2016 | 14:15

    Јако симпатичан, скроман, спонтан и на земљи. А фризура, и ти његови чуперци су непоновљиви. Могли би се многи надувенци угледати на њега. Браво Тео.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA