SOCIJALDEMOKRATSKA STRANKA: Budžetski deficit je Vučićeva obmana
Foto: Tanjug Printscreen

Saopštenje SDS

SOCIJALDEMOKRATSKA STRANKA: Budžetski deficit je Vučićeva obmana

Politika -

BEOGRAD - Izjava da usvojeni budžet za 2017. godinu ima "najniži planirani deficit u istoriji Srbije" je samo još jedna potvrda da se režim Aleksandra Vučića zasniva na lažima i senzacionalizmu, saopštila je danas Soscijaldemokratska stranka (SDS).

Ne moramo daleko da idemo u istoriju, sa kojom se Vučić večito neuspešno takmiči i upoređuje, da bismo pokazali koliko je neistinita i ova izjava premijera, navodi SDS.Naime, Vučićev "istorijski deficit" iznosi čak 1,7 odsto, dok su na primer planirani deficiti budžeta 2007. i 2008.godine iznosili 0,5 odsto BDP.

Foto: Beta
Foto: Beta

Očigledno je, dakle, da je premijer izneo notornu neistinu kojom još jednom pokušava da obmane građane o ekonomskim uspesima i prikrije potpunu nesposobnost ove vlasti koja rezultate ostvaruje samo u produbljivanju ekonomskih problema i kićenju tuđim perjem.

Očigledno je da Vučić konstantno od 2012. godine obmanjuje građane pričajući o "boljem životu" koji samo što nije počeo, dok u realnosti građani sve lošije žive.Svedoci smo svakodnevno da se deca u Srbiji leče SMS u inostranstvu jer je domaće zdravstvo gotovo uništeno, a samo prošle godine je preko 1000 lekara specijalista napustilo Srbiju.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Dok se premijer hvali "istorijskim rekordima", istina je da ovakav egzodus obrazovanih ljudi iz Srbije se zaista dešava prvi put u istoriji. Takođe, po prvi put u istoriji protestuju i pripadnici vojske, jer usled lošeg materijalnog položaja ne mogu da prežive i prehrane svoje porodice.

Premijer umesto da snosi odgovornost za istorijske štete koje proizvodi ova štetočinska vlast, nastavlja da obmanjuje građane nepostojećim istorijskim uspesima.Najniži planirani deficit je samo jedna u nizu obmana kojim ova vlast vodi predizbornu kampanju bez prekida od 2012.godine, navedeno je u saopštenju SDS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track