Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.12.2016.

15:47

Božović: Poveli na kvalitet Anđelkovića

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je njegovoj ekipi u utakmici protiv Voždovca najbitnije bilo da osvoji tri boda.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Božović: Poveli na kvalitet Anđelkovića
Foto: StarSport

"Utakmica je bila tvrda, s mnogo duela i borbe, ali je najvažnije da smo mi osvojili tri boda protiv ekipe koja u poslednja tri, četiri kola igra na zaista visokom nivou, ali se i na ovom terenu bolje snalazi", rekao Božović.

Crveno-beli slavili su na krovu Tržnog centra Stadion Voždovac sa 1:0, u 19. kolu Superlige Srbije.

"Nismo se snašli baš najbolje u prvih 15 minuta, a Voždovac je tada preko (Stefana) Dražića lako mogao da povede. U prvom poluvremenu nismo stvorili šansu, bile su samo neke gužve u kaznenom, ali lopta nije mogla ka golu. Poveli smo u drugom na individualni kvalitet Anđelkovića, a potom smo čekali Voždovac na kontre. Mogli smo da postignemo još jedan u finišu, a ne da posle strepimo da ne primimo gol", rekao je Božović.

Zvezda je ovom pobedom, makar na nekoliko sati, uvećala bodovnu prednost na tabeli Super lige Srbije i sada ima 48 bodova, devet više od Partizana i Vojvodine koji svoje mečeve igraju od 18, odnosno 17 časova. Voždovac je 10. sa 21 bodom.

"Čestitam Zvezdi na pobedi. Mi smo danas pokušali da se nadigravamo s njima, pokušali smo da nametnemo neku našu ideju i stil igre. Mogli smo da iskoristimo početno nesnalaženje Zvezde i da povedemo, ali nismo to iskoristili u prvom poluvremenu. Zvezda je potom povela iz prekida na evidentan individualni kvalitet. Pokušali smo potom izmenama da promenimo nešto na terenu, ali nismo uspeli", rekao je trener domaćina Ilija Stolica.

On je rekao da ne može da bude nezadovoljan, iako je njegova ekipa izgubila.

"Nemam šta da zamerim igračima, borili su se. Mogu da budem zadovoljan, jer smo ugostili šampiona države na našem krovu i to je istorijski trenutak za ovaj klub. Nadam se da ćemo biti u prilici da još mnogo puta ugostimo Zvezdu i da ispunimo stadion", dodao je Stolica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve