Najnovije vesti
Vesti Politika
PS: Za godinu zaposlili višše nego Tadić tokom celog mandata

PS: Za godinu zaposlili višše nego Tadić tokom celog mandata

Pokret socijalista saopštio je danas da je Minsitarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prvo ministarstvo koje je opredelilo 400 miliona dinara lokalnim samoupravama kao pomoć osobama sa invaliditetom, "jer Boris Tadić pre nas to nije uradio".

pokret socijalista_logo Foto: Pokret socijalista / Wikipedia
pokret socijalista_logo
Foto: Pokret socijalista / Wikipedia

Socijaldemokratska stranka je ranije danas, povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, saopštila da je "činjenica da su u vreme predsednickog mandata Borisa Tadića osobe sa invaliditetom bile u daleko boljem položaju".

Pokret socijalista napominje da je samo u ovoj godini nadležno ministarstvo, na čelu sa ministrom Aleksandrom Vulinom, zaposlilo više osoba sa invaliditetom nego Boris Tadić tokom svih godina svoje vlasti.

- Kada Tadić i njegova SDS govore o položaju osoba sa invaliditetom neka prvo pogledaju koliko je urađeno na dostupnosti - koliko je napravljeno rampi koje oni nisu, koliko zakona koji se tiču pobošanja uslova života osoba sa invaliditetom je doneto u prethodnom periodu koje oni nisu, koliko je zaposleno osoba sa invaliditetom koje oni nisu, koliko je razvijeno novih usluga poput onih koje pruža Centar za znakovni jezik jer oni to nisu učinili - ističe Pokret socijalista.

U saopštenju se dodaje da je Ministarstvo za rad po prvi put obezbedilo svim ratnim vojnim invalidima najskuplja i najsavremenija Henon kolica koja su im potrebna - "jer Boris Tadić nije".

- Zato Pokret Socijalista poručuje Borisu Tadiću i njegovoj stranci da i dalje ćute jer nisu govorili u vreme kada je trebalo i kada su morali, i kad su ponajmanje radili za dobrobit osoba sa invaliditetom - piše u saopštenju.