Ruska mornarica dobija osam novih helikoptera Ka-27M (VIDEO)

Novosti online

03. 12. 2016. u 21:29

Vojno-mornarička avijacija Rusije dobiće prvih osam modernizovanih helikoptera Ka-27M u decembru

Руска морнарица добија осам нових хеликоптера Ка-27М (ВИДЕО)

Foto: printscreen YouTube

Vojno-mornarička avijacija Rusije dobiće prvih osam modernizovanih helikoptera Ka-27M u decembru, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije za Vojno-mornaričku flotu Igor Digalo.

„Planirano je da u decembru u sastav Mornaričke avijacije stigne prvih osam modernizovanih helikoptera Ka-27M. U skladu sa tehničkim zahtevima Glavne komande Vojne mornarice, na helikopterima je obnovljena radarska oprema, postavljeni su novi izviđački sistem, koji omogućava da se primenjuju nova sredstva potrage za podmornicama i njihovo uništavanje, i radio-akustička oprema, koja omogućava da se znatno unapredi ispunjavanje zadataka“, rekao je Digalo.

Posade modernizovanih helikoptera Ka-27 obučavaju se u Centru za borbenu primenu i preobuku letačkog sastava Mornaričke avijacije u Jejsku. Ka-27 je helikopter namenjen za potragu za podmornicama, za pronalaženje i za uništavanje tih plovila.

Helikopter, takođe, može da se koristi prilikom sprovođenja tragačko-spasilačkih operacija, evakuacije ranjenih i prevoženja tereta.



(Izvor: sputniknews.com)



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije