Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Клинички центар у Нишу запослиће 140 здравствених радника

rssBookmark and Share

Ниш 03.12.2016. РТС, Јужна Србија Инфо

Директор Клиничког центра Ниш Зоран Радовановић рекао је за РТС да ће двадесетпеторо људи бити примљено у стални радни однос, а двадесетпеторо иде на замену, а да ће до краја недеље бити расписан конкурс за још 90 људи.

Клинички центар у Нишу запослиће 140 здравствених радника

Лекари ће бити примљени од Нове године, рекао је Радовановић.

Влада је јуче предложила да се забрана запошљавања у јавном сектору продужи до краја наредне године, јер је процењено да контролисано запошљавање доприноси фискалној стабилизацији. Ипак, из Клиничког центра Ниш стиже вест да ће та здравствена установа до краја године примити 140 радника.

Директор КЦ Ниш Зоран Радовановић рекао је за РТС да је сагласност дала Влада Србије, односно Министарство здравља.

"Двадесетпеторо људи биће примљено у стални радни однос, а двадесетпеторо иде на замену, а до краја недеље биће расписан конкурс за још 90 људи који ће бити примљени у Клинички центар", рекао је Радовановић. 

Влада је препознала, како каже, њихово ангажовање у кардиохиругији око свих пројеката. Према његовим речима, лекари ће бити примљени од Нове године.

Радовановић каже да радови на новом Клиничком центру теку по плану.

"Расписан је тендер за набавку опреме и југ Србије је после 40 година добио оно што је сањао - нови КЦ најсавременије опреме и бићемо најбољи", рекао је Радовановић.

На кардиохирургији је данас завршена трансплантациоја бубрега, а до краја године биће урађене још четири транспалнтације.

"Потписали смо анекс уговора са Фондом тако да смо обезбедили и стабилизовали лекове", закључио је Радовановић.

 


#   Ниш   запошљавање   Зоран Радовановић   Влада Републике Србије   Министартво здравља   Клинички центар   Министарство здравља   Министарство рада   здравствени радници   југ Србије
@tigerzoki @Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима