Banja Luka

Vozači spas vide u gradonačelniku

Vozači spas vide u gradonačelniku
Vozači spas vide u gradonačelniku

BANJALUKA - Vozači javnog gradskog i prigradskog prevoza koji su već najavili štrajk ako im se plate ne povećaju i ne poboljšaju uslovi rada posljednju nadu za spas vide u Igoru Radojičiću, gradonačelniku, prije nego što kolektivno svi ne daju otkaz u svojim firmama.

Istakao je ovo u petak Dražen Stevanović, potpredsjednik Udruženja vozača "Central" i jedan od vozača.

"Obraćali smo se poslodavcu sa zahtjevom da nam se povećaju plate, ali iz firme smo dobili odgovor da oni nisu u mogućnosti da nam povećaju plate zbog teških uslova poslovanja u ovoj godini koje je otežano smanjenjem cijena voznih karata i povećanja cijene goriva", pojasnio je Stevanović.

Dodao je da očekuje da će ih gradonačelnik primiti i saslušati.

"Ako ništa ne bude od naših zahtjeva, moraćemo kolektivno dati otkaze, jer plata koju primamo ne može pokriti naše troškove", kaže Stevanović.

U Gradskoj upravi kažu da iz nadležnog odjeljenja planiraju da u narednom periodu održe niz sastanaka u cilju sagledavanja stanja u javnom prevozu.

"Na tim sastancima će biti riječi i o ovim zahtjevima. U pitanju su privatna preduzeća koji su posao održavanja linija gradskog i prigradskog prevoza dobila na tenderu, a zahtjev su predali vozači", rekli su u Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije