Rozberg osvojio titulu u Formuli 1 pa iznenadio sve: Niko otišao u penziju!

Novosti online

02. 12. 2016. u 14:28

Popeo sam se na planinu, na vrhuncu sam i osećam da je ovo prava stvar. Hvala svima, a posebno mojoj ženi Vivijan koja je imala puno razumevanja – kaže Niko

Розберг освојио титулу у Формули 1 па изненадио све: Нико отишао у пензију!

Niko Rozberg Foto: Tanjug

Kažu mnogi sportisti da se treba povući iz igre kada si na vrhuncu, a time vodio Niko Rozberg (31). Sjajni vozač Mercedesa je posle velike borbe sa kolegom Luisom Hamiltonom osvojio titulu, pa odlučio da kaže zbogom.

- Od kada sam u ovom svetu jedna stvar mi je bio san, a to je da postanem šampion. Naporan rad, bol, žrtva, sve to za svoj cilj. Sada sam to uspeo, popeo sam se na planinu, na vrhuncu sam i osećam da je ovo prava stvar. Moja najjača emocija trenutno je zahvalnost prema svima koji su me podržavali u ostvarenju sna – navodi Rozberg na početku obraćanja fanovima putem Fejsbuka.

Osvrnuo se na sezonu i posebno se zahvalio supruzi..

- Ova sezona je bila prokleto teška. “Gurao” sam kao lud u svim aspektima posle razočaranja u prethodne dve godine. Sve to mi je bila dodatna motivacija da dođem do ovog nivoa. To i cela familija koja me podržavala su mi pomogli. Ne mogu da pronađem reči da zahvalim svojoj ženi Vivijan koja je bila neverovatna i razumela da je ovo bila velika godina, šansa da konačno uspem i dala mi prostor da se oporavim posle svake trke, starala se o našoj ćerki svako veče, preuzimala stvari u svoje ruke kada je postajalo teško i stavljala šampionsku borbu na prvo mesto.

Najteže je bilo izboriti se sa presijom.

- Kada sam pobedio u Suzuki (VN Japana), od momenta kada je sudbina o tituli bila u mojim rukama, veliki pritisak je počeo i tada sam krenuo da razmišljam o završetku karijere ako dođem do titule. U nedelju ujutru u Abu Dabiju sam znao da bi mogla da bude moja poslednja trka i to mi je razbistrilo misli pred početak. Želeo sam da uživam u svakom trenutku tog iskustva znajući da bi moglo da bude poslednji put. Kada su se svetla ugasila i kada je završeno tih 55 krugova sam razmislio i konačnu odluku doneo u ponedeljak uveče. Prvo sam rekao supruzi, pa Džordžu Nolteu (iz Nikovog tima).

Samo zbog jedne stvari mu je teško.

- Jedina stvar koja ovu odluku čini teškom za mene je to što moju trkačku porodicu stavljam u tešku situaciju. Ali, Toto Vulf (vlasnik Mercedesa) je razumeo. Znao je od početka razgovora da sam siguran i da ne može da mi promeni odluku. Najviše ću biti ponosan što sam uspeo da osvojim titulu sa sjajnim ljudima. Sada ću uživati u momentu, slaviću u narednim nedeljama i u svemu što dođe. Posle svega toga ću se okrenuti sledećoj etapi svog života i videti šta budućnost nosi – zaključio je Rozberg.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Nema tu nikakve medijske patke

03.12.2016. 06:48

@GTR - Hamilton je bolji vozač i da ne bi prešao u konkurentski tabor ovaj potez je sasvim logičan. Ova priča kako je Rozberg sam doneo odluku da se povuče obesi mačku o rep. Favorizovanje Rozberga od strane svog tima je dostigla kulminaciju u Maleziji gde se Hamoltonu tek tako pokvarioo motor i osvojio 0 bodova.

Wooc

02.12.2016. 19:00

pametno, ali nece moci da prestane da se trka. Ili neka druga klasa ili ce posle neke pauze da se vrati