0
Ostali sportovi

SKIJANJE: Vukićevićev istorijski rezultat

Objavljeno: 29.11.16 u 16:44

Marko Vukićević (24), najbolji skijaš iz Srbije, danas je ostvario istorijske rezultate na dve FIS trke spusta u italijanskoj Val Gardeni.

U prvoj trci na čuvenoj stazi „Saslong”, na kojoj se voze trke Svetskog kupa, pobedio je u konkurenciji 140 takmičara iz 14 zemalja, za šta je zaradio rekordnih 9 FIS bodova, što će ga na narednoj svetskoj rang-listi približiti plasmanu u prvih 50 na svetu! Drugu poziciju zauzeo je Nemac Manuel Šmit, a treću Švajcarac Urs Krinbil.

Na drugom spustu, održanom samo dva sata kasnije, Vukićević je ostvario drugi rezultat, pošto je u cilju samo Austrijanac Kristof Kren imao bolje vreme za 23 stotinke. Iza Vukićevića, na treću stepenicu pobedničkog postolja popeo se još jedan Austrijanac, Sebastijan Arc, aktuelni šampion ove zemlje u spustu.

Na trkama u Val Gardeni, nastupali su još Marko Stevović, Strahinja Stanišić i Rastko Blagojević pod vodjstvom trenera Miloša Tomića i Ljubiše Ignjatović, čije rezultate i plasmane možete pronaći na sajtu ovog takmičenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter