Automobili

Utorak, 29.11.2016.

11:01

Počela proizvodnja nove Mazde CX-5

Druga generacija modela CX-5 imala je svetsku premijeru polovinom novembra, na sajmu automobila u Los Anđelesu, a dve nedelje kasnije u Hirošimi je zvanično počela proizvodnja ovog vozila.

Izvor: B92

Počela proizvodnja nove Mazde CX-5

Iako je Mazda ostala dosledna filozofiji Kodo dizajna i Skyactiv tehnologiji, zahvaljujući čemu je prva generacija iz 2011. imala dosta uspeha (broj od milion prodatih jedinica premašen je još u aprilu 2015, a zaključno sa oktobrom 2016. isporučeno je 1,57 miliona primeraka), novi model je stilski unapređen, kako spolja, tako i u unutrašnjosti vozila.
Mazda CX-5 za 2017. prvo će se pojaviti na domaćem, japanskom tržištu, u februaru naredne godine.

Odlazeći model, koji je najtraženiji automobil Mazde u Evropi, na Stari kontinent stiže nešto kasnije tokom 2017, a datum početka prodaje i cene biće poznate naknadno.

Saznajte više o novoj Mazdi CX-5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: