U ZATVOR zbog šverca cigara

Lokalne vesti - Utorak 29.11.2016 - 08:19

Vranje - Carinici su u dva odvojena slučaja na Preševu i u ''dubinskoj kontroli'' u blizini Vladičinog Hana zaplenili gotovo 17.000 različitih cigareta, delom sa makedonskim, a delom bez akciznih markica, saopštila je Uprava carina.

Zaplenjeno na hiljade pakli cigareta FOTO Uprava carine Zaplenjeno na hiljade pakli cigareta FOTO Uprava carine

U prvom slučaju je 27. novembra na prelazu Preševo prilikom ulazne kontrole zaplenjeno 6.880 cigareta marki „York“, „Murati“ i „Eva Slims“ sa makedonskim akciznim markicama.

Njih je pokušao da prošvercuje državljanin  Bugarske u fabričkim šupljinama ispod blatobrana i u pragovima automobila „Skoda Felicia“ bugarske registracije.

- On je sa još dvoje saputnika prilikom susreta sa carinicima rekao da nema ništa da prijavi, a po otkrivanju cigareta se neprijatno ponašao, rekavši da je cigarete kupio u Makedoniji za lične potrebe.

Kako je reč o stranom državljaninu, sud u Preševu je presudom po hitnom postupku izrekao zaštitnu meru oduzimanja cigareta i novčanu kaznu.

Pošto je putnik odbio da plati novčanu kaznu, ona je zamenjena kaznom zatvora u trajanju od 12 dana
– kažu iz Uprave carine.

Dan ranije su, na poziv kolega iz policije u Vranju, carinici detaljno pregledali automobil „Reno Laguna“ leskovačke registracije koji je prethodno zaustavljen na autoputu u blizini Vladičinog Hana.

Tada je u gepeku automobila, u nekoliko torbi, kao i na polici koja razdvaja prtljažni prostor od unutrašnjosti automobila, na kojoj je sa donje strane bila našivena posebna pregrada sa rajsferšlusom, pronađeno 10.000 cigareta „Ashima“ bez akciznih markica.

Protiv vozača, 36-godišnjeg Leskovčanina, u čijem su automobilu pronađene cigarete pokrenut je prekršajni postupak zbog pokušaja krijumčarenja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: