Najuspešnije škole u sportskim takmičenjima dobile priznanja

U 2016. godini najuspešnija u sportu je OŠ "Petefi Šandor", na drugom mestu je škola "Jožef Atila", a na trećem "Žarko Zrenjanin".
U kategoriji srednjih škola, za najbolju je proglašena Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj", drugo mesto je zauzela Srednja škola "Svetozar Miletić", a trećeplasirana je Saobraćajna škola "Pinki".
 
U protekloj godini u školskim sportskim takmičenjima koje je organizovao Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje Novog Sada učestvovalo je oko 6.000 učenika osnovnih i srednjih škola. Oni su se takmičili u stonom tenisu, plivanju, rukometu, odbojci, košarci, sportskoj gimnastici, malom fudbalu, streljaštvu, atletici, krosu i malim olimpijskim igrama, karateu, džudou i tenisu.
 
"Gradska uprava za sport i omladinu prepoznaje značaj školskog sporta i izdvaja značajna sredstva za tu namenu. Najlepše je dodeljivati priznanja učenicima koji su ostvarili uspeh, jer se tako pokazauje odnos Grada prema njihovom radu i trudu. Mi vrednujemo svako njihovo zalaganje i podstičemo ih da nastave da ostvaruju uspehe. Smatram da su njihovim odličjima, pored podrške porodice, svakako doprineli i nastavnici, jer oni pored fizičke spreme ulažu i u učenje dece pravim vrednostima i zdravim stilovima života", izjavio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i čestitao školama na priznanjima za najbolje rezultate na sportskim takmičenjima, od opštinskog do republičkog nivoa, u prethodnoj školskoj godini.
 
Dodelu priznanja najuspešnijim školama u sportskim takmičenjima organizuje Savez za školski sport grada Novog Sada koji sagledava rezultate osnovnih i srednjih škola. Rangira se svaki uspeh u školskom sportu ekipno i pojedinačno, na opštinskom, okružnom, međuokružnom i republičkom nivou što školama donosi određeni broj bodova.
  • Upravo tako Luka Luk

    26.11.2016 08:46
    Nastavnoci !?
    Deca osvoje, nastavnici vode organizuju trude se ne osporavam. Ali deci niko za pohvalu ni ne kaze,u OS Jozef Atila se bas uopste ne brine da pohvali javno tu decudeca ni ne znaju za ovo...tako je godinama. Sramota!
  • Luka Luka

    25.11.2016 15:49
    Nastavnici?!
    Nastavnici ih uče?
    Pokupe najtalentovanije, koji ionako treniraju po kojekakvim sportskim klubovima, pa ih onda samo prijave i vode po takmičenjima. Od njihovog rada sa decom nema gotovo ništa! Čast izuzecima.
    Kad neko dete osvoji neku važniju nagradu, onda se svi hvale i pokazuju. Kao, oni su zaslužni...Baš kao ova sa slike...E, zemljo Srbiijo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti