Počinje isplata penzionerima

J. Ž. S.

23. 11. 2016. u 07:33

Za više od 1,7 miliona najstarijih sugrađana danas stiže pomoć od po 5.000 dinara. Novac svima, pa i onima kojima deo stiže iz inostranstva

Почиње исплата пензионерима

Ilustracija

ZA više od 1,7 miliona penzionera u Srbiji danas će početi isplata jednokratne pomoći u iznosu od 5.000 dinara. Prvog dana novac će biti uplaćen na tekuće račune za oko 1,2 miliona najstarijih sugrađana, a najkasnije do kraja sledeće nedelje dobiće je i oni kojima penzije stižu na kućnu adresu.

Poštari će na kućne adrese doneti ukupan iznos koji, kako kažu u PIO fondu, neće biti umanjen za poštanske troškove, kao što je slučaj kada primaju penzije.

- Pomoć stiže svim penzionerima koji imaju prebivalište u Srbiji, bez obzira na to da li im deo čeka isplaćuje naš penzioni fond, a deo dobijaju iz inostranstva i bez obzira na visinu inostranog čeka. Važno je samo da imaju prebivalište u Srbiji - kažu u PIO.

Navedeni iznos biće isplaćen korisnicima prava na penziju, na privremenu naknadu po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, korisnicima prava na invalidsku penziju i invalidnoj deci koja su korisnici prava na privremenu naknadu za vreme nezaposlenosti.

Nema cenzusa i isti uslovi važe za sve, odnosno jednokratna pomoć pripada svim korisnicima kojima je isplaćena penzija ili naknada za oktobar 2016. godine.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)