Predlog da Mađari ukinu zimsko računanje vremena

Komitet mađarskog parlamenta dao je preliminarno, jednoglasno odobrenje da Mađarska ostane na letnjem računanju vremena preko cele godine.
Nacrt zakona predao je poslanik iz stranke krajnje desnice Jobik, Lajoš Kepli. O nacrtu se sada može voditi diskusija u punom sazivu parlamenta.
 
Kepli ističe da bi odustajanje od pomeranja kazaljki na satu dva puta godišnje poboljšalo mentalno zdravlje Mađara i ojačalo produktivnost.
 
On smatra da, pošto je Mađarska u srednjoevropskoj vremenskoj zoni kao i veći deo kontinentalne Evrope, uticaj promene vremena je nepopularniji u toj zemlji nego u ostalim državama zapadnog dela starog kontinenta.
  • Grgolj

    17.11.2016 17:59
    Letnje, zimsko, prolećno, jesenje.... Isto nam se 'vata. Nas je vreme pregazilo.
  • perica

    17.11.2016 12:09
    i mi isto ali
    I mi bi trebali konacno da zamrznemo to pomeranje casovnika ALI prvo da pomerimo na +2 po Grinicu i tako skinemo sa naroda malo te depresije kad je popodne u 4 mrak. Sto da ne bude leti do 22h svetla? Koja to jos firma radi od 06h pa treba dnevnog svetla za milione i milione radnika koji biciklima hitaju na radna mesta za bolju buducnost socijalisticko feder.. ups zapisah se u trenu. Ovo je eksperiment koji nije uspeo, ima o tome da se procita na netu. Ne treba maltretirati narod bezveze. ukinuti pomeranje casovnika!
  • Calc

    17.11.2016 11:07
    Ali zašto letnje? Zimsko je ono originalno vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.