• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mađari ukidaju zimsko računanje vremena?

Izvor MONDO/Srna

Komitet mađarskog parlamenta dao je preliminarno, jednoglasno odobrenje da Mađarska ostane na letnjem računanju vremena preko cele godine.



Nacrt zakona predao je poslanik iz stranke krajnje desnice Jobik, Lajoš Kepli. O nacrtu se sada može voditi diskusija u punom sazivu parlamenta.

Povezane vesti

 Kepli ističe da bi odustajanje od pomeranja kazaljki na satu dva puta godišnje poboljšalo mentalno zdravlje Mađara i ojačalo produktivnost.

On smatra da, pošto je Mađarska u srednjoevropskoj vremenskoj zoni kao i veći dio kontinentalne Evrope, uticaj promene vremena je nepopularniji u toj zemlji nego u ostalim državama zapadnog dela starog kontinenta.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jovan

Svaka čast Orbanu, čovek je rekao i drži svoju reč da se nisu borili protiv Moskve da bi je zamenili Briselom ! Kad bi kod nas barem bilo makar malo Orbanove pameti !

Rade

Trebalo bi i kod nas isto da se uradi ili jednostavno da pređemo u sledeću zonu (u kojoj je Grčka)

NikolaKG80

@Rade Prvo da napomenem da nije moguće ukinuti zimsko računanje vremena. Zimsko računanje vremena je osnovno, a leti se dodaje jedan sat kako bi se bolje iskoristila sunčeva svetlost. Leti mi iz prelazimo iz UTC+1 u UTC+2 zonu. Ako ovo Mađarska uradi, onda bi svakako trebalo i mi, jer je najzapadnija tačka Mađarske na granici sa Slovenijom. Besmisleno je da u zemlji koja je zapadnije od nas bude sat kasnije nego što je vreme kod nas.

special image