SDA: Sud će reći koja je mafija ubila Ramiza Delalića

4
20

Kolegij Stranke demokratske akcije osudio je u ponedjeljak navečer izjave predsjednika Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine Fahrudina Radončića koje je dao sudu u Prištini u “slučaju Naser Keljmendi”, ali smatra da koalicija SDA-SBB treba ostati bez obzira na odnose predsjednika dvije stranke.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je na konferenciji za novinare u Sarajevu da će SDA uložiti trud i strpljenje da koalicija opstane, ali da neće ostati nijemi “ni dužni kad se izreknu neistine o SDA i [prvom predsjedniku ove stranke i bivšeg predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine] Aliji Izetbegoviću”.

“Kada je riječ o tvrdnji da iza ubistva Ramiza Delalića stoji ‘bošnjačka državna mafija’, u takvu tvrdnju može povjerovati samo dio neupućenog građanstva, ali sud sigurno ne”, rekao je Bakir Izetbegović povodom Radončićeve izjave da je za ubistvo Ramiza Delalića Ćele apsolutno odgovorna “bošnjačka državna mafija”.

Poništiti izbore u Srebrenici i Stocu

Prema njegovim riječima, “neka mafija je imala razlog da ukloni Ramiza Delalića, a koja je to mafija i koji su razlozi, bit će uskoro poznato, kada sud u Prištini izrekne presudu”.

“Nije fer i ljudski praviti intervjue s mrtvim Ramizom Delalićem i, na osnovu takve izjave, optuživati mrtvog Aliju Izetbegovića”, zaključio je Bakir Izetbegović.

Dodao je da s Radončićem ima “hladne službene odnose, i to će tako ostati”.

“To ne bi trebalo spriječiti stranke da rade ono što je dobro za državu. Bilo bi dobro, ako se tu šta da pojasniti, da pojasni”, kazao je Bakir Izetbegović.

Kolegij SDA je ponovio ranije zahjteve da se ponište izbori u Srebrenici i Stocu, zbog, kako su naveli, povreda izbornog procesa.

SDA smatra da odnos s koalicionim partnerom, Hrvatskom demokratskom zajednicom Bosne i Hercegovine, mora biti bolji i iskreniji, kako bi se moglo bolje raditi na provođenju reformi, koje su važne za sve narode.

Hrvati nisu ugruženi u BiH

Što se tiče apelacije Sejdić-Finci, Izetbegović je naveo da SDA ima model na kojem je spremna raditi s HDZ-om, ali tek kada se riješe pitanja Mostara i Stoca i kada se uhvati snažan reformski zamah.

Kako je kazao, SDA neće ulaziti u druge ustavne promjene osim kada su u pitanju ova dva grada.

“Do kraja ovog mandata bavit ćemo se isključivo socio-ekonomskim pitanjima i pitanjima koja su značajna za život građana”, rekao je Izetbegović.

Istakao je kako izjave da su Hrvati ugroženi u Bosni i Hercegovini nisu tačne te da su odlično zastupljeni na svim nivoima.

Izvor: Al Jazeera i agencije

Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

SDA: Sud će reći koja je mafija ubila Ramiza Delalića


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

4 KOMENTARI

  1. Evo jednog zaista dobrog komentara na ovu temu sa drugog sajta.

    “Režim Bakira Izetbegovića je ozbiljno uzdrman. Imao je pad na zadnjim lokalnim izborima a sad ga opasno urušava svedočenje njegovog koalicionog partnera Fahrudina Radončića koji je optužio njegovog oca i SDA za ono što su svi znali ali niko nije smeo da kaže. Optužio je SDA za političke likvidacije i kriminal. Ovo je opasno povredilo Bakira koji baštini ulogu svog oca kao poštenog patriotu iako svi znaju da je napisao Islamsku Deklaraciju, doveo mudžahedine u Bosnu, organizirao politička ubojstva protivnika pomoću tajne specijalne jedinice “Ševe”, organizirao terorističke akcije protiv svoga naroda kako bi pridobio medijsku podršku, proneverio ogromne novčane iznose koji su stizali kao pomoć iz arapskih zemalja.”

  2. Radoncic je sa ovim svedocenjem pokazao da je tele obicno, dosao je u BiH mahajuci ruku a sada je multimilioner zahvaljujici istima koje ogovara,
    ne okrivljuje se drzava i vodeci drzavnici na osnovu novinskih clanaka i predpostavki, on nije nikad iznijo nijedan dokaz za sve te optuzbe, dokazuje da je nepismen i sarlatan, osude na osnovu video reportaza i novinskih clanaka priseban covek ne radi a narociti iznositi to na sud to nema nikakvu osnovu za jedan ozbiljni razgovor a kamoli za neki pravni proces, jes da ima dosta ljudi sto ga hvale i potvrdjuju da nije sebican i da je mnoge pomogao materijalno sa ovim stvarima je pokazao da je kukavica i da peva i ono sto jes i ono sto nije, nije za vodecu politiku u BiH nema znanja za to a nije sve ni bilo posteno sa njegovim bogacenjem, nije dobro a ne verujem da ce i biti neka vodeca licnost kod Bosnjaka-muslimana a slobodu govora mu ne treba uzeti za zlo vec ga treba prijaviri za ogovaranje to je ono sa cim se on najvise i bavi zadnjih godina.

  3. Ćelo, kriminalac i zločinac, kada je poslužio svrsi, postao je preopasan i zato je i likvidiran. Ništa novo, klasičan primer likvidacije onog koji može da se otrgne kontroli i postane opasan za bivše naredbodavce i klijente. Zato je Fahrudin u pravu, a to što se Alijin mali kočoperi i to je razumljivo. Štiti lik i delo svoga baba, na čijoj “slavi” i dan danas upravlja Bošnjacima kako mu ćejf.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.