Kako se pravi kolač za kojim je “poludeo” ceo internet?
Razlog zašto je “magični kolač” postao tako popularan za kratko vreme krije se u njegovim jednostavnim sastojcima i lakoj pripremi...
Petak, 28.10.2016.
17:15
Magični kolač peče se na niskoj temperaturi, prilikom čega nastaju dva sloja – osnova nalik pudingu i penušasti prekrivač nalik patišpanju.
Varijacija na temu je mnogo, ali je osnova uvek ista - da biste napravili ovu poslasticu, potrebni su vam sledeći sastojci:
- 4 jaja
- 95 grama brašna
- 120 grama šećera
- 115 grama otopljenog i ohlađenog putera
- 4 decilitra mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih zasebno dok ne dobijete čvrstu penu, a žumanca u drugoj činiji umutite sa šećerom i ekstraktom vanile.
Zatim dodajte rastopljeni buter, brašno, mleko i na kraju sneg od belanaca.
Ukoliko želite, po ukusu možete dodati i čokoladu, limun, đumbir, cimet, puter od kikirikija ili neke egzotičnije sastojke poput mača čaja koji je u poslednje vreme izuzetno popularan.
Postupak pripreme pogledajte u priloženim video-snimcima.
.
.
.
.
.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Komentari 37
Pogledaj komentare