');
Najnovije vesti
Vesti Svet
Predsedniku Hrvatskog novinarskog društva prestrugali šrafove na točku automobila

Predsedniku Hrvatskog novinarskog društva prestrugali šrafove na točku automobila

Predsednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saša Leković objavio je danas da je nepoznata osoba prestrugala šrafove na njegovom automobilu, što je moglo da mu ugrozi život.

saša-leković Foto: Promo
saša-leković
Saša Leković
Foto: Promo
Saša Leković

On je na svom Fejsbuk profilu napisao da je u četvrtak poslepodne tokom vožnje, nasred autoputa, automobil počeo da se "trese, a potom i krivuda". Uspeo je da ga zaustavi u zaustavnoj traci, a potom je primetio da mu je prednji desni točak iskrivljen i da je prednja plastična maska izvaljena iz ležišta.

Leković je napisao da je prvo pomislio da je uzrok to što je auto star, ali i dodao da ima dobrog automehaničara, a da je auto pre dvadesetak dana prošao tehnički pregled i registraciju.

"Odšlepali su me do prvog ozbiljnog automehaničara koji je auto preuzeo, obećao da će ga pregledati i ustanoviti uzrok kvara što je pre moguće. Čovek me nakon nekog vremena obavestio da je ustanovio da su dva šrafa na desnom prednjem točku prestrugana do pola i da je nakon 300 kilometara vožnje to uzrokovalo pucanje", opisao je predsednik HND.

Leković je ukazao da to nije prvi put da se neko "igra šrafovima" na točkovima njegovog automobila.

"Jednom su ih samo odšrafili dopola, ali je auto bio relativno nov pa sam brzo shvatio da nešto nije u redu. Ovaj stari ionako stalno drnda pa ne primetim odmah promenu. To je inače jedan od češćih metoda opstrukcije", napisao je Leković na Fejsbuku.

On je istakao da jučerašnji dan može da računa kao "rezervni rođendan", a post je završio nazivom singla Rolingstonsa (Rolling Stonesa) "You Can't Allways Get What You Want".

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) izrazilo je nedavno zabrinutost zbog toga što nijedan slučaj pretnji novinarima u Hrvatskoj nije rešen, već je povećan broj uvreda koje uključuju govor mržnje i direktne pretnje novinarima. Strukovno udruženje je zbog toga tražilo od Sabora da raspravlja o tom problemu.

HND je objavio i da su preteća pisma nedavno primili direktorka agencije Hina Branka Gabriela Valentić i glavni urednik portala forum.tm Goran Borković. Jedno od pisama je bilo potpisano s "jedan HOS-ovac" a drugo s "ustaške zmije" a ispod oba "potpisa" je bio i ustaški pozdrav "za dom spremni".

HND je objavio i da su u tim pismima bile ispisane uvrede i na račun još nekoliko novinara i drugih javnih osoba.