PROTEST ISPRED GRADSKE KUĆE Traže obećano asfaltiranje puta

PIROT – Grupa od dvadesetak meštana sela Ragodeš protestovala je danas ispred Skupštine grada Pirota zahtevajući od lokalne vlasti da se završi asfaltiranje ostatka puta od sela Temska do njihovog sela na koji, kako kažu, čekaju već šest godina. U lokalnoj vlasti kažu da je u planu asfaltiranje ove deonice puta do Ragodeša.

Meštani okupljeni ispred skupštinske zgrade ističu da su još 2010. godine prikupili novac za asfaltiranje dela puta koji je bio gotovo neprohodan za putnička vozila u dužini od 1,5 kilometar ali je ostala deonica bez asfalta i obećanje čelnika opštine da će taj posao biti završen.

„Put je u jako lošem stanju. Molili smo da nas prime ali bez uspeha. Dali smo pare, ali ništa nije uradjeno. Morali smo da se okupimo i ukažemo na problem“, kaže predsednik Saveta MZ Ragodeša Milorad Djordjević.

Meštanin sela Aleksandar Jevremović dodaje da su posle završetka jedne deonice 2010. godine dobili obećanje da će iduće godine biti završen i deo koji je ostao bez asfalta u dužini od 1,7 kilometara.

„Prošlo je šest godina a ništa nije uradjeno. Bojimo se da će zbog lošeg puta prestati da dolazi autobus u selo. Put treba da se uradi. Dolazili smo više puta ali u lokalnoj samoupravi neće da nas prime. Nastavljamo sa protestima dok ne dobijemo odgovor na naš zahtev“, kaže on.

protest-2

Meštanin sela i bivši predsednik SO Pirot Aleksandar Manojlović kaže da traže od lokalne vlasti u pisanom obliku odluku da će ova deonica puta biti konačno asfaltirana.

„Želimo da vidimo da su spremni to da urade. Predali smo zahtev i očekujemo odgovor. Jedan deo puta je asfaltiran, prošlo je šest godina. U selu živi oko 100 meštana i zbog lošeg puta veoma se teško dolazi do sela“, kaže Manojlović.

Zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović ne spori da je ostala jedna deonica puta bez asfalta i dodaje da je u planu njeno asfaltiranje.

„Za ovu deonicu koja je ostala neasfaltirana potrebno je oko 13 miliona dinara.Na području grada ima oko 300 kilometara lokalnih puteva. Mnogo toga smo uradili na putnoj mreži. Ne možemo sve odjednom. Meštanima ovog sela treba put. Dobili smo dopis meštana i potrudićemo se da se to reši“, kaže Panajotović.

Zoran Panić

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
PIROCANAC
31.10.2016. 05:18

Tesko narodu od korumpirane URS vlasti,gde je nepismeni JOGURT samo dekoracija.