SRS: Uskratiti gostoprimstvo Bramercu

Srpska radikalna stranka pozvala je vlast u Srbiji da uskrati gostoprimstvo glavnom tužiocu Haškog tribunala Seržu Bramercu.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2016.

17:08

SRS: Uskratiti gostoprimstvo Bramercu

"Pozivamo vlast da isprati Bramerca i da mu kaže da nije rado viđen gost", rekao je poslanik SRS Zoran Krasić novinarima u Skupštini.

On je napomenuo da nisu tačni navodi da su tri poslanika SRS ucenjivala svedoke i pretila svedocima u postupku koji se vodi protiv lidera radikala Vojislava Šešelja.

"Taj slučaj je pravosnažno završen i na osnovu zakona u Srbiji i njihovih zakona o saradnji sa Haškim tribunalom", rekao je Krasić.

On je kazao i da je Haški tribunal završio svoju misiju i da ceo svet zna da više ne postoje i da Bramerc nema više šta da traži u Srbiji.

Prema pisanju dnevnog lista "Blic", Serž Bramerc će tokom posete Srbiji insistirati na hapšenju tri člana SRS.

Bramerc je prvo razgovarao s premijerom Aleksandrom Vučićem, a mediji prenose da se očekuje da glavna tema bude zahtev Tribunala za hapšenje Petra Jojića, Vjerice Radete i Jova Ostojića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: