Читај ми!

Zvezdini košarkaši zadovoljni, ali i oprezni

Slavlje zbog sinoćnje pobede nad Barselonom u prepunoj Kombank areni nije dugo trajalo u timu košarkaša Crvene zvezde. Kapiten Luka Mitrović rekao da ekipa nema vremena da proslavi veliki trijumf nad Barselonom (76:65) u Evroligi, jer se već okrenula sutrašnjem duelu u Atini sa Panatinaikosom.

"Da ne bude da je floskula, ali smo već dobili izveštaje našeg skauting tima za Panatinaikos. To najbolje odslikava kako razmišljamo u ovom trenutku. Dobili smo krila, zabeležili prvi trijumf nad Barselonom i dobili dodatno samopouzdanje", rekao je Mitrović novinarima posle utakmice.

On je posebno bio zadovoljan igrom odbrane u meču sa katalonskim velikanom.

"Kako smo odigrali u odbrani najbolje govori podatak da smo primili 65 poena od tako kvalitetnog protivnika. Odigrali smo zrelo svih 40 minuta", rekao je Mitrović i dodao da ga raduje dolazak plejmejkera Nejta Voltersa, jer će crveno-beli imati više igrača u rotaciji.

Njegov saigrač Ognjen Kuzmić rekao je da je Zvezda ostvarila važnu pobedu protiv Barselone.

"Važna utakmica i važna pobeda za nas. Bitno je da nastavimo ovako da igramo. Nadam se da će sve ići kako treba posle ove utakmice. Ovo je bila prva utakmica u Areni... Jednostavno, nemam reči za atmosferu. Mnogo pomaže, daje energiju", rekao je Kuzmić.

Zvezda je posle loše prve četvrtine u nastavku meča zaigrala znatno bolje, posebno u odbrani.

"Nije bilo lako zaustaviti ih, ali smo timski obavili odličan posao. Dobro smo branili 'pik-en-rol', igrali smo čvrsto na visokim igračima, solidna odbrana svakako", rekao je Kuzmić.

Milko Bjelica je ocenio da je dobra igra u odbrani bila ključ trijumfa.

"Zasluženo smo pobedili. Ovo je velika pobeda za nas igrače, za navijače, za sve nas. Imali smo problema na startu, prvih 15 minuta smo tražili ritam u odbrani i napadu, a sredinom druge četvrtine došli su nam i laki poeni iz agresivne odbrane. Jakom igrom u odbrani naterali smo protivnika da padne u napadu i odbrani", rekao je Bjelica.

Crvena zvezda je sinoć u Beogradskoj areni pobedila Barselonu sa 76:65 u trećem kolu Evrolige, što je crveno-belima drugi trijumf u najjačem evropskom takmičenju.

Na pitanje kako je bilo voditi borbe protiv centarske linije Barselone, Bjelica je rekao da je stručni štab dobro pripremio tim.

"Teško je čuvati igrače kao što su Ante Tomić i Džoi Dorsi – fizički možda najdominantniji igrač u ligi, ali uz pomoć trenera i stručnog štaba, koji nas je odlično spremio, dobro smo odigrali i te prednosti i mane protivnika pretvorili u svoje prednosti", rekao je Bjelica.

Jedan od najiskusnijih, Marko Simonović, sa 13 poena istakao se u trijumfu nad Barselonom u krcatoj Kombank areni.

"Teško je da igraš kada ti veliki tim, kao što je Barselona, "diše za vratom" ceo meč. Iskoristili smo to što su imali problema sa povredama, igrali smo odlično u odbrani i umarali protivnika. Ostvarili smo i prvu pobedu nad Barselonom i drago mi je zbog toga", rekao je Simonović.

Simonović se osvrnuo na video-snimak Evrolige, u kojem on u glavnoj ulozi, zajedno sa saigračima, vraća ukradeni pehar elitnog takmičenja.

"Mislim da je to bila sjajna ideja. Ne znam zašto su baš mene odabrali", rekao je Simonović i uz osmeh izjavio da ne zna gde je pehar.

Utakmica 4. kola Evrolige između Panatinaikosa i Crvene zvezde igra se u petak od 20.15.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво