SP: Srbija na Hrvatsku, Dansku, Švajcarsku...

Reprezentacija Srbije igraće u Grupi E sa selekcijama Hrvatske, Belorusije, Danske, Švajcarske i Norveške u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Izvor:

Sreda, 26.10.2016.

18:17

SP: Srbija na Hrvatsku, Dansku, Švajcarsku...
Getty Images

Kako je saopštila Evropska odbojkaška unija (CEV), domaćin grupe E biće Hrvatska, a kvalifikacione utakmice igraće se od 23. do 28. maja naredne godine.

U Grupi A nalaze se Francuska, Nemačka, Turska, Ukrajina, Azerbejdžan i Island, dok su u Grupu B smešteni Holandija, Slovačka, Grčka, Austrija, Luksemburg i Moldavija.

Slovenija će biti domaćin Grupe C, a takmičiće se sa reprezentacjama Belgije, Portugala, Letonije, Izraela i Gruzije.

U grupi D su Estonija, Rusija, Crna Gora, Rumunija, Mađarska i Kosovo, a u Grupi F Češka, Finska, Španija, Švedska, Kipar i Severna Irska.

Na svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj igraće 10 selekcija iz Evrope. Pored organizatora, Italije i Bugarske, plasman je izborila i Poljska, svetski prvak, dok će se iz kvalifikacija plasirati sedam selekcija.

Kvalifikacioni turniri će se igrati po jednostrukom bod sistemu, a pobednici šest grupa će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, dok će šest drugoplasiranih selekcija izboriti plasman u treću rundu kvalifikacija.

Treća runda kvalifikacija će se odigrati od 15. do 20. avgusta 2017, a samo prvoplasirana reprezentacija će ostvariti plasman na SP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: