26. oktobar  2016. 12.47  | Izvor: Beta

LSV: Zrenjanincima potrebna voda, a ne kamere

ZRENJANIN -

Liga socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu (LSV) ocenila je danas da najava da će video kamerama biti omogućeno praćenje radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje vode predstavlja manipulaciju i skretanje pažnje sa činjenice da građani Zrenjanina nemaju zdravu pijaću vodu više od 10 godina.

Voda iz gradskog vodovoda u Zrenjaninu zabranjena je za piće i pripremu hrane od 2004, zbog velike količine arsena.

"LSV smatra da gradska vlast u Zrenjaninu mora ozbiljnije da shvati svoja zaduženja i da konačno počne da rešava probleme svojih sugrađana, a ne da ovakvim manipulacijama skreće pažnju sa suštine problema. A suština je da su građanke i građani Zrenjanina željni zdrave pijaće vode", saopšteno je iz te partije.

Liga je podsetila da sve vlasti od 2003. godine snose deo odgovornosti za to što nije izgrađena fabrika vode, ali da broj neispunjenih obećanja i prekoračenih rokova sadašnju vlast čini neslavnim rekorderom.

Iz LSV Zrenjanin podsetili su na obećanja davana u nekoliko navrata, počev od 2012. godine, da će Zrenjaninci dobiti zdravu pijaću vodu, dodavši da je umesto završetka radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje vode najavljenog za oktobar ove godine, instalirana kamera za direktan prenos "nečega što se zovu radovi".

"Sem novih i novih rokova nešto je i postavljano. Svaki novi rok značio je i postavljanje nove table sa rokovima izgradnje. Za to vreme promenjena su tri gradonačelnika Zrenjanina i isto toliko direktora Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija", naveo je LSV i dodao da očekuje da se pod hitno započne stvarno rešavanje problema pijaće vode.

Tagovi
Srodne vesti