26. oktobar  2016. 10.41  | Izvor: Tanjug

Još 100 miliona za vojne stanove

BEOGRAD -

Za ovu godinu obezbeđeno je dodatnih sto miliona dinara za programe dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica, pored 562 miliona dinara predviđenih za tu namenu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Svoje stambeno pitanje na taj način rešila je 401 osoba, a profesionalna vojna lica koja u ovom trenutku žele da kupe stan koristeći Program dugoročnog stambenog kreditiranja, potrebno je da sačekaju završetak tog procesa i informaciju o bankama koje će omogućiti uslove garantovane Programom.

plamen raketa rakete bacac pvo vojska oruzje naoruzanje jpg

Pored dodatnih 100 miliona, obezbeđenih Izmenama i dopunama Programa dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica za 2016. godinu, usvojen je novi tekst Ugovora o regulisanju međusobnih odnosa u poslovima stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica, te je u toku potpisivanje novih ugovora Srbije i Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita sa bankama zainteresovanim za sprovođenje Programa.

Tagovi
Broj komentara: 1

Marko  26. 10. 2016. | 16:29
Pa šta je sa stanovima za policiju?! 20 godina nije izgrađen ni jedan stan za policiju, a za vojsku ima na pretek! Em smo socijalni slucajevi, em nas država ne zarezuje ni 2 posto!