Fudbal

Matan traži nove "haklere"

Matan traži nove "haklere"
Matan traži nove "haklere"

Predstojeći prijateljski dvomeč sa Makedonijom poslužiće Bori Matanu, selektoru futsal reprezentacije BiH, da isproba nekoliko igrača na koje će eventualno moći računati u narednom periodu.

Reprezentativci BiH okupili su se u Trening centru N/FS BiH. U zeničkoj "Areni" odradili su tri treninga, a prva utakmica sa Makedoncima je večeras u 18 časova, odnosno druga u istom terminu dan kasnije.

"Iskoristićemo susrete sa Makedonijom kako bismo isprobali nekoliko mlađih momaka. Želimo da vidimo da li možemo proširiti spisak i računati na više igrača za naredne susrete. Osim traganja za novim snagama, naravno, želimo da provjerimo i u kakvom su stanju neki standardni reprezentativci i zato će nam ova akcija biti veoma korisna", rekao je Matan.

A fokus "haklera" u narednom periodu biće kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2018. održati u Sloveniji. Nedavnim žrijebom u Nionu "zmajevi" su svrstani u grupu s Azerbejdžanom i Mađarskom. Treći rival biti poznat nakon preliminarnog kvalifikacionog kruga.

"Sigurno je da će Azerbejdžan biti favorit u skupini jer je domaćin kvalifikacionog turnira i redovan učesnik završnice velikih takmičenja. Imaju nekoliko Brazilaca u ekipi i u vrhu su evropskog i svjetskog futsala. Mađarska je ekipa u usponu i oni igraju na velikim takmičenjima. Protivnici jesu jaki, ali mogli smo proći i lošije u žrijebu. Moramo na kvalitetan način odraditi period do početka kvalifikacija i onda ćemo moći da očekujemo kvalitetan rezultat, a to je jedno od prva dva mjesta u skupini. Nekoliko puta bili smo blizu plasmana, pa se nadam da ćemo to sada konačno i ostvariti", istakao je Matan.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije