MUNJEVITA AKCIJA NS POLICIJE: Uhapšeni kradljivci čepova i invalidskih kolica
Foto: Slađana Stojanović

Obili magacin

MUNJEVITA AKCIJA NS POLICIJE: Uhapšeni kradljivci čepova i invalidskih kolica

Crna Hronika -

NOVI SAD - F. A. (27), V. M. (22) i šesnaestogodišnjak iz Novog Sada, kao i G. M. (38) sa područja Žablja terete se da su provalili u kuću koju je zakupilo Udruženje građana „Čepom do osmeha“ i ukrali oko dve tone plastičnihčepova, dvoje invalidskih kolica i dva bicikla.

Oni su efikasnim operativnim radom, novosadske kriminalističke policije uhapšeni zbog krivičnog dela teška krađa.

Kako saznajemo, oni su stanovali u ulici Aranj Janoša broj 2, u garažnom stanu kao podstanari.

U periodu od četri dana, njih četvorica su u više navrata ulazili u udruženje, obivši prethodno podesnim predmetom - zavlačanjem poluge ta dvojna vrata, koja su obili da bi dospeli unutra.

SRAMOTA: Obijen magacin Čepom do osmeha, ukradeno DVE TONE čepova i invalidska kolica za DECU

Kako naš list nezvanično saznaje, ova četvorka je pored dve tone čepova, dvoje invalidskih kolica, ukrali su i šporet, grafomon, bojler i dečiji bicikl.

- Deo čepova oni su već prodali otkupljivačima crnog tržišta sekundarnih sirovina u Novom Sadu I nekim okolnimmestima. Prema prvoj proceni prodali su ood 700 do 1000 kila. Šporet, bojler, bicklove i stari gramofon su odmahprodali za sitne pare na novosadskoj Satelitskoj pijaci – saznaje Kurir od izvora bliskog istrazi, koji dodaje da joštragaju za invalidskim kolicima.

Četvorka lopova koji su odmah priznali da su sve ovo pokrali, a kako su rekli, radi pribavljanja para, od kada su sve ovo ukrali nisu bili u svom stanu u Aranj Janoša, već su se skrivali.

- Pronašli smo ih u barakama na novosadskom Telepu od ulice Ive Andrića. Nakon toga zajedno s njima smo otišli do skladišta na Somborskom bulevaru, gde su u jednoj pomoćnoj prostoriji dobro sakrili I prekrili nekim sekundarnim sirovinama ostatak čeepova, koje su planirali da u narednim danima prodaju – saznaje Kurir.

Sva lica su višestruki povratnici, čak I ovaj maloletnik od 16 godina, koji je veoma dobro poznat policiji.

U skandaloznoj krađi nestalo je oko dve tone čepova i dvoje električnih invalidskih kolica, koja su namenjena deci ikoja su kupljena novcem od prodaje čepova, promo materijal kao i dva bicikla, bojler i šporet. Predsednica Udruženja Čepom do osmeha Vanja Petković kaže da je krađa primećena juče i da su svi u timu šokirani i razočarani.

Novosadska kriminalistička policija, odmah nakon pronalaženja neprodatih čepova odnela je Udruženju Čepom doosmeha.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja